Politică

articolul anterior articolul urmator

Orban: Este nevoie de alegeri. Mai vor românii ca oameni ca Florin Iordache să ajungă în fruntea instituţiilor? Mai vor ca PSD să căsăpească economia?

16
31 Oct 2020 16:28:08
Autor: Radu Eremia
Ludovic Orban, premierul României. FOTO Eduard Enea
Ludovic Orban, premierul României. FOTO Eduard Enea

Premierul Ludovic Orban a afirmat, sâmbătă, că este nevoie de alegeri parlamentare, întrucât „Parlamentul de astăzi are o majoritate remanentă care împiedică adoptarea unor legi care sunt necesare şi pe care oamenii şi le doresc”. Orban i-a îndemnat pe oameni să se întrebe daca mai doresc ca Renate Weber să mai fie Avocatul Poporului sau dacă mai doresc ca ”oameni ca Florin Iordache să ajungă în fruntea instituţiilor statului”.

„Din punctul meu de vedere, derularea campaniei electorale nu prezintă niciun risc suplimentar privitor la răspândirea virusului. (...) Modul în care organizăm ziua votului este de asemenea natură încât omul să se poată duce în siguranţă la vot”, a declarat, sâmbătă, la Slobozia, premierul Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă.

Premierul a explicat că este nevoie de alegeri parlamentare. „Este nevoie de alegeri parlamentare, îi îndemn pe oameni să-şi pună întrebarea: o mai vor pe Renate Weber în fruntea Avocatului Poporului? Dacă nu să facem alegeri, Renate Weber o să rămână în fruntea Avocatului Poporului şi o să fie în continuare responsabilă pentru sesizări la Curtea Constituţională care au dus la creşterea dramatică a numărului de infectări. Mai vor ca oameni ca Florin Iordache să ajungă în fruntea instituţiilor statului? Dacă nu mai vor ca oameni ca Florin Iordache să ajungă în fruntea instituţiilor statului, este nevoie de alegeri. Mai vor ca PSD-ul să căsăpească economia, să inventeze noi şi noi acte normative care să ducă România înspre faliment şi înspre prăpastie economică? Dacă nu mai vor, atunci este nevoie de alegeri”, a mai declarat Orban.

El a dat exemplul altor state europene, dar şi pe cel al SUA, unde există un mare număr de infectări şi se organizează alegeri ”pentru că asta înseamnă democraţia”.

Premierul susţine că PSD duce România într-o direcţie contrară direcţiei pe care o vrea societatea românească.  „Parlamentul de astăzi are o majoritate remanentă care împiedică adoptarea unor legi care sunt necesare şi pe care oamenii şi le doresc”, a afirmat el, dând exemplu proiectului legislativ privind votul electronic.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

laur laur
31.10.2020, 16:41:33

Mai vor oamenii ca CCR sa ia partea infractorilor ?

-2 (8 voturi)
Gherghisan Comandor
31.10.2020, 17:08:35

Orbane mai bine amani alegerile si mai castigi timp de furat bani. Din 6 decembrie pnl va fi istorie. Vreti sa faceti cum a facut PDL lui Basescu. Am votat toti pdl sa scapam de psd si nu ne-a fost deloc bine dar atentie Orbanwe PDL nu mai exista acum dupa ce au pierdut alegerile.

0 (8 voturi)
mindrescu costel
31.10.2020, 16:45:28

idioteii si lichelele rosii psd vor dar sa speram ca romania nu mai vrea un nou scenariu cu aceleasi javre rosii psd la comanda doar daca nu cumva suntem o tara blestemata

-3 (11 voturi)
Gherghisan Comandor
31.10.2020, 17:13:15

Votat PSD care chiar s-a reformat.

-1 (7 voturi)
IonIon Codreanu
31.10.2020, 16:52:12

Românii iubesc PSD. S-au învățat cu tipul ăsta de partid pe timpul comuniștilor și cred că sistemul pe care-l mențin ei este convenabil...

-8 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările