Orban: Nu mă voi referi la PSD în acest discurs. Vreau ca aceste alegeri să fie despre viitor, nu despre trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Ludovic Orban
Premierul Ludovic Orban

A spus la evenimentul lansării programului de guvernare al PNL că nu va face referire la PSD în discursul său, pentru că îşi doreşte ca alegerile parlamentare din 6 decembrie să fie despre viitor şi nu despre trecut.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că 472 de specialişti, membri ai PNL sau simpatizanţi ai partidului, au lucrat la programul de guvernare pe care îl propune formaţiunea. Liderul PNL a adăugat că acest program este un plan de dezvoltare naţională şi „nimeni nu va fi lăsat în urmă în România pe care ne-o imaginăm şi pe care o vom construi”.

„Vă mulţumesc că aţi ales să fiţi alături de noi la prezentarea programului de dezvoltare a României. Pe 6 decembrie, toţi suntem puşi în faţa unei alegeri decisive – mergem mai departe şi punem în aplicare programul de dezvoltare a României sau nu. Asta este dilema – atât de simplă, dar atât de importantă. 6 decembrie reprezintă un moment de referinţă în istoria României. Pe 6 decembrie lăsăm în urmă stângăciile şi practicile neperformante şi ne unim forţele pentru România. Nimeni nu va fi lăsat în urmă în România pe care ne-o imaginăm şi pe care o vom construi. 6 decembrie e un apel naţional pentru o cauză naţională. Aici nu e vorba despre partizanate politice, este vorba despre viitorul României, despre ceea ce se va întâmpla cu noi toţi”, a declarat Ludovic Orban, la evenimentul lansării programului de guvernare al PNL, citat de news.ro

Prim-ministrul a mai spus că, datorită acestui plan de dezvoltare naţională pe care îl propune PNL, autorităţile europeneau început să aibă încredere în România şi pun la dispoziţia ţării noastre peste 80 miliarde de euro.

„Dragi români, acest program de guvernare cu care ne prezentăm în faţa dumneavoastră e rodul muncii unor specialişti. 472 de specialişti, membri ai PNL sau simpatizanţi care au depus efortul pentru a construi acest plan de dezvoltare naţională. Acest plan e bine fundamentat, relevă cele mai buni practici internaţionale, evident adaptat la nevoile româneşti. Acesta e planul pentru dezvoltarea noastră naţională. Tocmai acest plan a determinat autorităţile europene să aibă încredere în noi şi să pună la dispoziţia României peste 80 miliarde euro. Eu număr 84 miliarde de euro pentru că număr şi banii din programul SURE”, a completat Orban. 

Şeful Executivului a mai spus că România are capacitatea de a fi în top şi ştie că ţara noastră poate ajunge mai sus, lucru pe care l-a exprimat încă de la alegerile europarlamentare.

„De-a lungul anilor e adevărat că de multe ori nu ne-am atins potenţialul de dezvoltare, nu ne-am descurcat întotdeauna foarte bine şi nu am putut fructifica oportunităţile. Am fi putut reuşi într-un regim de incompetenţă notorie dezvolta un plan de dezvoltare pe termen lung? Cu siguranţă nu. Locul României este în top pentru că avem resursele, capacitatea de a fi în top. Putem mai sus, ştiu că putem şi asta e viziunea pe care mi-a exprimat-o încă de la alegerile pentru Parlamentul European. Acest program de dezvoltare pentru România e reţeta, busola care ne va arăta direcţia spre dezvoltare. Nu există scurtături, variante mai bune, nu există alte căi. Acesta e motivul pentru care punerea în aplicare a acestui plan de dezvoltare e o cauză naţională. Partenerii noştri ne oferă sprijin în acest sens. Nu mă voi referi la PSD în acest discurs. Nu vreau ca toate aceste alegeri să fie ca celelalte din trecut. Îmi doresc ca aceste alegeri să fie despre România, nu despre partide. Vreau ca aceste alegeri să fie despre dezvoltare, nu despre acuzaţii între actorii politici. Vreau ca aceste alegeri să fie despre viitor, nu despre trecut”, a mai precizat preşedintele PNL. 

La rândul ei, Raluca Turcan a afirmat că PSD a făcut prăpăd în cei 3 ani în care a fost la guvernare, în special în domeniul sănătăţii. 

„O criză pune la încercare, în primul rând, statul, cu marile sale sisteme publice. Grea încercare pentru România pentru că vreme de 3 ani şi cu 3 guverne, PSD nu a fost preocupat de marile sisteme publice, ci doar de marii corupţi. Cu PSD au fost 3 ani pierduţi pentru România. 3 ani în care o ţară întreagă a fost ţinută la cheremul marilor corupţi din PSD.  Criza a devoalat şi lipsa de responsabilitate a unor partide, care s-au autoizolat exact atunci când românii aveau cea mai mare nevoie de implicare şi de decizii corecte. De ajutat nu au ajutat, dar piedici Guvernului PNL au pus. Şi pun constant. Nu trebuie să uităm că ultimul ministru al Sănătăţii din Guvernul Dăncilă, cu câteva luni înainte de declanşarea pandemiei, era arestat pentru că vămuia contractele de achiziţii care vizau, atenţie, sala de operaţii a Spitalului Judeţean Baia Mare. PSD a făcut prăpăd în sistemul de sănătate din România! A jefuit constant un sistem care trebuia să ajute oamenii. Aceasta este adevărata faţă a PSD şi ea trebuie reamintită românilor, a declarat vicepremierul.

Ea a mai spus că angajamentul PNL astăzi este să asigure dezvoltarea României.

„Astăzi, agajamentul nostru ferm este să asigurăm dezvoltarea României. Începând cu 6 decembrie, avem oportunitatea să corectăm toate cauzele care au stat la baza slăbirii statului român şi să punem în aplicare reformele amânate de zeci de ani. Un stat slab a convenit de minune PSD. Vă rog să reţinem că această criză sanitară s-a suprapus peste cea bugetară şi peste cea  instituţională lăsate de trei guverne PSD în numai trei ani.  Priorităţile noastre au fost clare: - Sănătatea publică mai presus de orice – fără calcule politice meschine în gestionarea crizei; - Investiţiile publice, sprijinirea mediului economic şi protejarea fiecărui loc de muncă; - Fondurile europene – cea mai mare rată de absorbţie de la aderarea noastră în UE”, a completat Turcan.

Aceasta a făcut referire şi la investiţiile pe care le are în vedere PNL.

„De fiecare dată când spunem investiţii spunem: - Nivel de trai mai bun, calitatea superioară a educaţiei, a sistemului de sănătate, a infrastructurii;  - Competitivitate mai mare pentru firmele româneşti; - Locuri de muncă mai bine plătite; - Atractivitate mai mare pentru investiţii private în localităţile României. Opţiunea PNL pentru Dezvoltarea României prin investiţii este susţinută puternic de Preşedintele Klaus Iohannis, care s-a străduit şi a reuşit să obţină o finanţare uriaşă, de 80 de miliarde de euro, în negocierile purtate la Bruxelles. Începând cu 6 decembrie, România intră în epoca dezvoltării acelerate şi a însănătoşirii marilor sisteme publice. Educaţia – va sta la baza dezvoltării României, României Educate”, a concluzionat viceprim-ministrul.

PNL promite, în Programul de guvernare pentru perioada 2021 – 2024, cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană şi majorarea PIB cu peste 450 de miliarde de lei. Salariul mediu net va creşte cu 50% până la finalul perioadei, iar pensia cu 46%. De asemenea, PNL îşi propune finalizarea a 970 de kilometri de autostradă şi drum expres, dar şi continuarea măsurilor economice luate în perioada pandemiei – facilităţi fiscale şi scheme de ajutor de stat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite