Orban, după ce obiectivul de vaccinare nu a fost atins: „M-am ferit să stabilesc ţinte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban, liderul PNL şi preşedintele Camerei Deputaţilor. FOTO: Arhivă
Ludovic Orban, liderul PNL şi preşedintele Camerei Deputaţilor. FOTO: Arhivă

În contextul în care nu s-a atins ţinta de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie, Ludovic Orban a transmis că persoana care a stabilit aceste obiective ar fi trebuit să le monitorizeze. Liderul PNL a subliniat că s-a ferit mereu să stabilească astfel de ţinte, cât timp nu au fost realizate evaluări serioase. La începutul lunii aprilie, premierul Cîţu a precizat că acestea sunt obiectivele sale şi ale Guvernului.

„Cine a stabilit ţinte, trebuia să le urmărească. În ce mă priveşte, ştiţi că eu întotdeauna m-am ferit să stabilesc ţinte, atâta timp cât nu au existat evaluări foarte serioase. Pe de altă parte, activitatea de vaccinare continuă. Ea nu s-a oprit în niciun moment şi tocmai asta am discutat astăzi – să găsim soluţii de a creşte numărul persoanelor vaccinate, inclusiv stimulente de genul bonurilor de masă sau alte instrumente care au fost folosite cu succes în alte ţări”, a explicat Ludovic Orban, întrebat despre neatingerea ţintei de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie.

Într-o postare făcută pe Facebook pe 9 aprilie, premierul Florin Cîţu spunea că Executivul are  ca obiectiv atingerea de 5 milioane persoane vaccinate până la 1 iunie, iar până la 1 august să fie vaccinate 10 milioane de persoane.

„Obiectivul meu şi al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români. Pentru asta avem două ţinte:  - până la 1 iunie imunizarea a 5 milioane de persoane; - până la 1 august imunizarea a 10 milioane de persoane.  Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinaţi, putem lua în considerare renunţarea la masca de protecţie. Până atunci, fac apel la fiecare dintre voi să respectaţi măsurile de protecţie şi să mergeţi la vaccinare”, scria premierul atunci pe reţeaua socială.

Pe 27 mai, şeful Executivului spunea că ţinta nu era de 5 milioane de persoane vaccinate, „ţinta era să scăpăm de pandemie”. Întrebat despre criticile PSD referitoare la campania de vaccinare, Cîţu a afirmat că nu a văzut liderii social-democraţi să se implice în această campanie.

„Ar trebui, domnule Ciolacu, să mergeţi şi să susţineţi şi dumneavoastră această campanie de vaccinare”, a transmis premierul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite