Orban: Parlamentarii să renunţe la pensiile lor speciale, ca un prim pas de bună-credinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam
FOTO Inquam

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seara, că parlamentarii ar trebui să renunţe la pensiile lor speciale, "ca un prim pas de bună-credinţă".

"Le solicit celor din Parlament să înceapă prin modificarea legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor, în care să renunţe la pensiile speciale ale parlamentarilor ca un prim pas de bună-credinţă (în privinţa proiectelor legislative de reducere a pensiilor speciale n.red.), care nu pot fi modificate decât prin modificarea Legii statutului deputaţilor şi senatorilor, pentru că ele aşa au fost introduse", a spus Orban, într-un interviu la postul România Tv, potrivit Agerpres.

Întrebat despre varianta impozitării tuturor pensiilor speciale, Orban a replicat "să vedem ce va ieşi din Parlament".

"Aici e o întreagă bătălie pe pensiile speciale, acum au venit colegii mei cu ideea de impozitare diferenţiată a pensiilor speciale. Să vedem ce se va întâmpla. Am văzut că e competiţie de proiecte legislative referitoare la pensiile speciale, toată lumea vrea să desfiinţeze pensiile speciale, să vedem dacă vom reuşi. Cert e că nu noi (liberalii n.red.) am introdus pensiile speciale", a mai spus premierul Ludovic Orban. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite