Orban: Cine poartă răspunderi pentru grava criză în care a fost aruncată România trebuie să-şi asume şi să acţioneze în consecinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban şi Florin Citu FOTO Inquam Photos / George Calin
Ludovic Orban şi Florin Citu FOTO Inquam Photos / George Calin

Preşedintele PNL Ludovic Obran a declarat că „singura coaliţie care poate asigura o guvernare în beneficiul României” este cea formată în urma alegerilor Parlamentare, formată din PNL, USR PLUS şi UDMR. În contextul crizei guvernamentale actuale, preşedintele PNL mai spune că cine poartă răspunderi trebuie să-şi asume şi să acţioneze în consecinţă.

„Joacă de-a politică trebuie să se termine. Cine seamănă vânt, culege furtună. Cine poartă răspunderi pentru grava criză în care a fost aruncată România trebuie să-şi asume răspunderile şi să acţioneze în consecinţă”, a declarat Orban. 

Preşedintele PNL a explicat că sunt „reforme importante de făcut în toate domeniile de activitate. (...)Avem de făcut reforme semnificative în domenii extrem de importante şi mai ales avem de pus în practică planul de investiţii fără precedent pentru România în toate domeniile de activitate”. 

„Nu ne putem permite să ne jucăm cu soarta României. La ora actuală pentru noi este vital ca într-un termen cât mai scurt prin participarea tuturor actorilor politici şi instituţionali să se ajungă la o soluţie clară de a pune capăt crizei. Poziţia noastră categorică este că singura coaliţie, decentă, onorabilă care poate să asigure o guvernare în beneficiul României, este coaliţia care s-a format după alegerile Parrlamentare, o coaliţie între PNL, USR PLUS şi UDMR, cu sprijinul grupului minorităţilor”, a mai completat liderul liberalilor, explicând faptul că în contextul actual nu pot fi adoptate legi. „Fără majoritate parlamentară nu putem adopta nicio lege, nu putem implementa nicio reformă şi nu avem capacitatea de a conferi stabilitate şi sustenabilitate politicilor publice de la nivel guvernamental”, a mai explicat Orban. 

Liderul liberalilu a mai adăugat că are convingerea că după 25 septembrie, dată la care are loc Congresul PNL privind alegerea preşedintelui de partid, că PNL va avea capacitatea de a pune punct crizei. 

„În ce ne priveşte pe noi, liberali adevăraţi, care au muncit în toate campaniile PNL, am construit timp de patru ani de zile un partid serios, responsabil, care atunci când ajunge la guvernare să aibă capacitatea să guverneze România în beneficiul românilor. (...) După 25 septembrie am convingerea că PNL are deplina capacitate de a pune punct acestei crize, de a reconstrui coaliţia, de a recâştiga încrederea cetăţenilor în Guvern şi de a asigura o guvernare performantă pentru dezvoltarea şi modernizarea României. 

Mai mulţi membri ai PNL au lansat un apel către celelalte partide privind soluţionarea crizei politice şi parlamentare. Liberalii spun că preşedintele PNL „este cel îndreptăţit să asigure conducerea Guvernului”, argumentând că „Ludovic Orban, în calitate de preşedinte ales al PNL pentru un nou mandat, este singura persoană capabilă să ofere soluţiile potrivite pentru depăşirea actualei crize”.

Criza guvernamentală a luat amploare după ce miniştri USR PLUS au demisionat din Guvern. Partidul doreşte înlăturarea premierului Cîţu din fruntea Executivului pentru a reveni la Guvernare. 

În ceea ce priveşte negocierile cu USR PLUS înainte de propunerile pentru noi miniştri, Florin Cîţu aşteaptă un semn din partea USR PLUS, însă pentru reluarea discuţiilor le solicită retragerea moţiunii de cenzură pe care formaţiunea a depus-o în Parlament alături de AUR. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite