Orban: Preşedintele României nu poate constituţional şi moral să îşi permită să fie partizan într-o competiţie care are loc în interiorul unui partid politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a afirmat că preşedintele României nu îşi permite să fie partizan într-o competiţie care are loc în interiorul unui partid politic, indiferent despre ce partid este vorba, menţionând că nu este constituţional, nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul.

Orban a declarat miercuri, la Digi 24, că dacă preşedintele susţine public unul dintre candidaţi atunci poate crea o problemă în PNL.  

„Preşedintele României nu poate să îşi permită să fie partizan într-o competiţie care are loc în interiorul unui partid politic, indiferent care este partidul politic respectiv. (...) Preşedintele României nu poate constituţional şi sunt convins că nici moral nu poate să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Acum nu ştiu cel puţin în poziţiile publice pe care le ia ca preşedinte al României, asta chiar excede Constituţia şi mai ales poate să creeze o problemă în PNL. Dacă este ales un candidat care este sprijinit de preşedinte toată lumea o să zică că preşedintele României a impus preşedintele, dacă nu este ales candidatul sprijinit de preşedintele României se poate crea percepţia că între PNL şi preşedintele României a apărut o fractură”, a afirmat Orban. 

El a precizat că este convins că preşedintele României nu se va manifesta public pentru unul dintre candidaţii intraţi în cursa pentru preşedinţia PNL.  

„Ori aici îl cunosc bine pe preşedinte, sunt convins că nu manifestă public niciun fel de parti-pris în această competiţie pentru că dacă ar face-o în mod evident această poziţionate, pe lângă faptul că ar fi în afara prevederilor constituţionale, dar ar genera efecte profund nocive atât în interiorul PNL, cât şi în opinia publică”, a mai transmis liderul PNL.

Citeşte şi: Iohannis se implică în campania internă din PNL: „Îl încurajez pe Florin să continue şi să nu se teamă. Cine mai înţelege reacţiile lui Ludovic”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite