Orban, prezent la congresul unde e ales noul şef al partidului condus acum de Angela Merkel. Ce obiectiv are liderul PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban şi Angela Merkel. FOTO Facebook PNL
Ludovic Orban şi Angela Merkel. FOTO Facebook PNL

Liderul PNL, Ludovic Orban, va merge la Congresul de la Hamburg în care va fi aleasă persoana care o va înlocui pe Angela Merkel la şefia Uniunii Creştin-Democrate.

„Preşedintele PNL, Ludovic Orban, se va afla în perioada 7-8 decembrie a.c. în Germania, unde va participa la congresul Uniunii Creştin-Democrate (CDU), organizat la Hamburg pentru alegerea noii conduceri politice a Uniunii.Cu acest prilej preşedintele PNL va avea o serie de întrevederi bilaterale cu lideri ai CDU în vederea consolidării relaţiilor dintre cele două partide în cadrul familiei politice a Popularilor Europeni“, se arată într-un comunicat al PNL. 

De asemenea, surs citată menţionează faptul că deplasarea lui Orban are în vedere promovarea obiectivelor de agendă ale României la nivelul Uniunii Europene, cum a fi aderarea la Spaţiul Schengen.

Principalii candidaţi sunt Friedrich Merz (fost lider de grup al CDU) şi Annegret Kramp-Karrenbauer (secretar general al formaţiunii şi persoană apropiată de Merkel).

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite