Politică

articolul anterior articolul urmator

Orban, replică pentru Cîţu: „Ca premier, eu nu am lăsat doar Ministerul Sănătăţii să se ocupe de primele trei valuri ale pandemiei”

3
21 Sep 2021 21:28:01
Autor: Andreea Ghiorghe
Ludovic Orban, preşedintele PNL. FOTO: Facebook
Ludovic Orban, preşedintele PNL. FOTO: Facebook

Ludovic Orban, preşedintele PNL şi fost premier al ţării, a afirmat marţi seara, într-o emisiune televizată, că în perioada în care el se afla la şefia Executivului, Ministerul Sănătăţii nu a fost lăsat să se ocupe singur de gestionarea pandemiei.

„Întotdeauna atunci când un domeniu atât de important cum este domeniul apărării sănătăţii cetăţenilor nu funcţionează este şi responsabilitatea premierului. Ca premier, eu nu am lăsat doar Ministerul Sănătăţii să se ocupe de confruntarea cu primele trei valuri. Premierul trebuie să fie implicat în prima linie a bătăliei. (...)

În momentul în care s-a văzut magnitudinea valului 4 şi creşterea cazurilor, nu se poate spune că nu a existat o informare prealabilă. Dimpotrivă, INSP a făcut o predicţie cu privire la evoluţia pandemiei şi existau practic avertismente care trebuiau luate în seamă şi implementate măsuri”, a spus Ludovic Orban marţi seara, într-o emisiune la TVR1.

Afirmaţiile liderului PNL vin după ce premierul Florin Cîţu a anunţat că va cere o „anchetă/analiză” care să arate cum s-a pregătit Ministerul Sănătăţii pentru al patrulea val al pandemiei de COVID-19. „Este anormal şi cineva trebuie să răspundă pentru asta dacă valul patru nu a fost pregătit, deşi am vorbit despre asta toată vara”, a susţinut Cîţu.

„O să cer o anchetă/analiză, pentru că vreau să ştiu cum a fost pregătit valul patru. Ştiam că vine valul patru, eu am spus tot anul, deci după ce s-a terminat valul trei am spus că nu vreau să se reducă numărul de paturi în secţiile ATI pentru COVID, am spus foarte clar că să rămână intactă capacitatea noastră de a răspunde, aş vrea să văd cum a fost pregătit de Ministerul Sănătăţii acest val şi să vedem dacă s-a ţinut cont de ceea ce am spus eu şi, dacă nu s-a ţinut cont de ceea ce am spus eu, cine nu a ţinut cont şi va fi responsabil pentru asta”, a declarat primul ministru, marţi, într-o conferinţă de presă la Sinaia.
 
Cîţu a menţionat că va solicita un plan privind gestionarea situaţiei şi va avea discuţii cu managerii de spitale şi cu cei din Direcţiile de Sănătate Publică pe tema paturilor de la ATI, dar şi pe tema personalului care să asigure asistenţa medicală la aceste paturi pentru bolnavii COVID.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Creier de cristal
21.09.2021, 21:53:09

Citu a zis ca am invinns pandemia...si Iohannis....si ce sa vezi situatia a devenit grava...ce e mai tragic e ca acum copiii sunt la ATI

-20 (20 voturi)
m wakki
21.09.2021, 23:56:40

Păi așa a zis și Cîțu, că se ocupă el direct și personal de pandemie și de vaccinare Când a început să se vadă clar că treaba merge prost, a dat vina pe Voiculescu, iar despre Mihăilă într-o zi spune că a făcut treabă bună, a doua zi spune exact invers

+10 (12 voturi)
Paun Al
22.09.2021, 07:40:08

Zecile de dosare DNA cu achizitiile facute cand dl Orban era prim ministru, dl Catu ministru de finante, dl Tataru min sanatatii, in funte cu jaful de la UNIFARM, spitalul modular Letcani, cel de corturi de la Bacau.. arata cum s-au ocupat..

+12 (12 voturi)
Modifică Setările