Politică

articolul anterior articolul urmator

Orban, săgeţi pentru Cîţu: „Eu nu pretind că vin cu un suflu nou. Trebuie definit ce înseamnă asta. Sunt un om modern”

4
19 Jun 2021 17:29:48
Autor: News.ro
Ludovic Orban a afirmat că a adus un suflu nou în PNL în ultimii patru ani la şefia partidului. FOTO: Arhivă
Ludovic Orban a afirmat că a adus un suflu nou în PNL în ultimii patru ani la şefia partidului. FOTO: Arhivă

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit despre felul său de a face campanie, subliniind că întotdeauna a fost aproape de membrii partidului. Orban s-a referit şi la „suflul nou” din partid, de care amintesc cei care îl susţin pe Florin Cîţu petru şefia PNL, însă a afirmat că acest suflu trebuie definit, mai ales când în echipă sunt nume vechi ale partidului, cum ar fi Emil Boc, Alina Gorghiu sau Raluca Turcan.

„Felul meu de a face campanie a fost întotdeuna îndreptat către membrii partidului. Am încercat întotdeauna să câştig încrederea prin respectul pe care l-am arătat, prin solicitudine, prin faptul că întotdeauna am fost deschis, am primit, am vorbit la telefon, am încercat să îmi ajut colegii şi din această cauză am o relaţie foarte bună cu membrii partidului şi apreciez că zecile sutele de membrii fără să aibă ceva de câştigat decât pe planul mândriei, întotdeauna ma încercat să fiu alături de ei”, a declarat Ludovic Orban, sâmbătă, într-o conferinţă de presă.
 
Ludovic Orban a adăugat că delegaţii la congres au posibilitatea să nu voteze aşa cum decide organizaţia din care fac parte.
 
„Eu derulez o campanie care excede  competiţiile şi rezultatul competiţiilor la nivel judeţean care va duce la o socoteală a filialelor. Vă mai spun un lucru, dacă o filială decide în Colegiul Director judeţean să sprijine un candidat, asta nu înseamnă că toţi delegaţii care reprezintă filiala respectivă vor vota candidatul respectiv. Aia e o  opţiune dată de forul statutar, iar opţiunea e mai mult formală ca să  permită candidatura pentru că un membru PNL poate candida la preşedinţia partidului doar dacă are sprijinul a minimun zece filiale judeţene din cele 48. Şi din cauza asta, până la urmă, fiecare delegat care vine la  congres are, probabil, o orientare din partea  conducerii filialei, dar până la urmă fiecare judecă cu  mintea lui, are propriul aparta de evaluare, are propriul discernământ şi până la urmă hotărăşte cu mintea lui ce e de făcut în PNL. Pentru mine, campania  încetează în momentul în care se dă ultimul vot. E posibil să aşteaptă şi alţi candidaţi”, a declarat Orban.
 
Liderul liberal a fost întrebat şi ce părere are despre noul suflu din PNL, el apreciind că acest suflu trebuie definit.
 
„Dacă se uită cineva la cei patru ani în care am condus PNL, parcă chiar am adus un suflu nou. Dacă te uiţi la primarii aleşi, dacă te uiţi la oamenii noi care  au intrat în partid, dacă te uiţi la grupurile parlamentare care au foarte mulţi tineri, eu chiar am adus un suflu noi. Să vorbeşti de un suflu nou cu o echipă în spate care o are pe Alina Gorghiu, pe Raluca Turcan, Emil Boc, Gheorghe Flutur, Victor Paul Dobre, Florin Roman şi aşa mai departe, ca să nu fac o listă chiar, să vorbeşti de un suflu nou, mă rog, trebuie definit ce înseamnă un suflu nou. Ştiţi, eu sunt un om modern, un om care întotdeauna m-am adaptat, care am încercat întotdeauna să  văd, să mă mişc în sensul în care se mişcă societatea şi la fel au fost foarte mulţi dintre colaboratorii mei şi eu cred că aşa e normal, aşa e firesc, orice instituţie trebuie să se adapteze”, a declarat Orban.
 
Ludovic Orban a mai declarat că el poate să asigure evoluţia în pas cu vremea, dar că nu poate pretinde că vrea un nou suflu în partid.
 
„Normal că există o... în fiecare  organizaţie este o nevoie de organizare, de adaptare, de evoluţie în pas cu vremea, iar eu chiar pot să asigur această evoluţie în pas cu vremea, dar nu pretind că vreau un suflu nou. Eu mă bizui în egală măsură pe oameni cu experienţă. Evident că trebuie îmbinate experienţa cu înţelepciunea, cu curajul”, a declarat Orban.
 
În 30 mai, premierul Florin Cîţu a afirmat că este nevoie de „un suflu nou” în PNL, motiv pentru care a decis să candideze. Alături de el au fost, în momentul anunţului, 40 de lideri ai formaţiunii, între care Raluca Turcan, Emil Boc şi Alina Ghorghiu. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Maximilian Musat
19.06.2021, 20:53:05

despre mine puteti sa va scoateti ochii! Nu mai imprumutati,ajunge,faceti locuri de munca,recuperati ce au furat pesedeii!...Portocalii vad ca PMP ul are pusa bomboana pe coliva si vor sa confiste PNL ul...s-ar putea sa reuseasca,Ha ,Ha ,Ha !

inuendo
19.06.2021, 21:06:03

N-are cine. Orban n-are... suflu și Câțu n-are ambiț.

-1 (1 vot)
Puls 2021
19.06.2021, 21:41:16

Esti un camilostrut roșu, relicva bolsevica precum toți ăștia care v-ați perindat prin guvernele României de după ‘89, o abjecție!

Puls 2021
19.06.2021, 21:40:42

Esti un camilostrut roșu, relicva bolsevica precum toți ăștia care v-ați perindat prin guvernele României de după ‘89, o abjecție!

Modifică Setările