Orban: Oricine stă acasă îi face un serviciu lui Dăncilă. Oricine nu votează Iohannis acceptă stilul de a face politică al PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Ludovic Orban susţine că aceia care stau acasă în turul doi al alegerilor prezidenţiale îi fac un serviciu candidatului PSD, Viorica Dăncilă, iar cine nu votează candidatul PNL, Klaus Iohannis, acceptă stilul de a face politică al social-democraţilor, unul bazat pe „minciună, abuz, dezinformare”.

Ludovic Orban a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că este important ca românii să-l voteze pe Iohannis pentru a nu permite PSD-ului să revină.
 
„Am hotărât clar o mobilizare exemplară pe ultima săptămână de campanie, toţi membrii activi ai partidului, toţi partenerii noştri să fie mobilizaţi într-o campanie directă, om la om pentru a-i convinge să vină la vot în turul doi, să voteze cu Klaus Iohannis pentru a desăvârşi opera de înfrângere definitivă a PSD. Oricine stă acasă de fapt îi face un serviciu lui Viorica Dăncilă, oricine nu votează cu Klaus Iohannis de fapt acceptă stilul de a face politică al PSD, bazat pe minciună, pe abuz, pe dezinformare şi pe sifonarea banului public în interesul clientelei politico-economice. Este important ca fiecare român să îşi utilizeze dreptul de vot, să vină la vot şi să îl voteze pe Klaus Iohannis pentru a nu permite PSD-ului să revină, pentru a arăta foarte clar că populaţia într-o majoritate zdrobitoare nu acceptă felul de a face politică pe care îl impune PSD”, a afirmat Orban.
 
El a mai spus că din sondajele de opinie realizate de liberali prezenţa la vot în turul doi al alegerilor va fi cel puţin la nivelul celei înregistrate în primul tur.
 
„Datele pe care le avem în sondajele de opinie, ştiţi că avem o metodologie aparte de a testa prezenţa la vot, ne indică o prezenţă la vot în turul doi cel puţin egală în România pentru că în diaspora nu avem capacitatea de a efectua sondaje încă, ne indică o prezenţă la vot cel puţin egală cu prezenţa la vot în turul unu”, a mai spus premierul.
 
Orban crede că prezenţa de 47 la sută înregistrată în primul tur este de fapt mai mare dacă este raportată la numărul efectiv al cetăţenilor care sunt în ţară, el spunând că peste patru milioane de români nu mai votează în ţară.
 
„Prezenţa la vot declarată pentru cei care au votat în România trebuie să ţină cont de faptul că peste patru milioane de români nu votează în România, sunt plecaţi cei mai mulţi la muncă în străinătate. Ca atare, prezenţa la vot care a fost dată ca procent de 47% este o prezenţă mult mai mare, care depăşeşte în realitate raportat la cetăţenii care trăiesc efectiv în România şi care pot să îşi exercite dreptul de vot în România, reprezintă o prezenţă la fel de peste 60%. La alegerile trecute prezidenţiale, evident numărul românilor care erau plecaţi la muncă în străinătate nu era atât de mare cum este astăzi. Din cauza asta nu se poate face o comparaţie procentuală, comparând numai procentele, ci o comparaţie reală, care să ţină cont de câţi români sunt într-adevăr în România, iar din acest punct de vedere prezenţa la vot după estimarea noastră, raportat la cetăţenii români care stau în România este peste 60%", a mai declarat Ludovic Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite