Politică

articolul anterior articolul urmator

Orban a stabilit termenul-limită pentru desemnarea candidaţilor PNL pentru alegerile locale

3
20 Jan 2020 15:57:26
Autor: Radu Eremia
Ludovic Orban FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, susţine că toţi candidaţii de primar ai formaţiunii politice vor fi desemnaţi până la 1 martie. El a menţionat că pentru Bucureşti va fi realizat un sondaj de opinie amplu, în cadrul căruia vor fi testaţi posibili candidaţi din partid şi din afara acestuia.

Orban a declarat, luni, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL, că în 2 februarie va avea loc Consiliul Naţional al partidului în cadrul căruia va fi dezbătută strategia pentru alegerile locale. 
 
"PNL a decis în reuniunea Biroului Executiv convocarea Consiliului Naţional al partidului pentru data de 2 februarie, orele 11. În cadrul Consiliului Naţional vom dezbate strategia pentru alegerile locale. De asemenea, vom prezenta raportul Biroului Executiv şi al Guvernului şi vom valida protocolul de înglobare al grupului social-liberal în Partidul Naţional Liberal”, a afirmat preşedintele partidului. 
 
El a mai anunţat că a fost stabilită data de 1 martie ca termen limită pentru desemnarea candidaţilor la alegerile locale. 
 
"Tot astăzi am discutat de pregătirea alegerilor locale şi am stabilit ca termen limită pentru desemnarea candidaţilor de primari în toate localităţile ţării data de 1 martie, urmând ca după 1 martie să începem în forţă precampania, prin campania de strângere de semnături pentru susţinerea candidaţilor. De asemenea, lansarea programelor de guvernare locală de către fiecare candidat al Partidului Naţional Liberal pentru funcţia de primari”, a explicat Orban. 
 
El a mai spus că PNL face sondaje de opinie pentru evaluarea potenţialilor candidaţi la alegerile locale. 
 
"Şi în Bucureşti, ca în fiecare capitala reşedinţă de judeţ. fie au fost finalizate, fie sunt în curs de operare pe teren, fie urmează să înceapă culegerea datelor pentru sondajele de opinie pe care le realizăm pentru evaluarea candidaţilor Partidului Naţional Liberal pentru funcţiile de primari, în Bucureşti şi în municipiile reşedinţă de judeţ. Testăm orice posibil candidat care ar putea să aibă şanse în competiţia pentru câştigarea primăriilor, atât la nivelul Bucureştiului, sectoarelor Bucureştiului, cât şi la nivelul fiecărui municipiu reşedinţă de judeţ”, a transmis liderul PNL. 
 
El a mai afirmat că sondajul va fi realizat pe un eşantion de aproximativ cinci mii de persoane. 
 
"Facem un sondaj foarte amplu şi foarte serios, va fi un sondaj care va cuprinde eşantioane reprezentative la nivel fiecărui sector, iar la nivelul Bucureştiului va fi un eşantion reprezentantiv de aproximativ cinci mii de persoane ceea ce va face ca sondajul să fie extrem de serios şi să ne permită analiza mai multor teme de cercetare pe care ni le-am stabilit”, a spus Orban

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Coco Cocos
20.01.2020, 17:04:37

D-le asa zis "prim-ministru". cand aveti de gand sa va ocupati de problemele REALE ale romanilor? chiar nu va e rusine sa abordati numai alegeri anticipate, numiri, candidati, etc? macar prezentati o sinteza a ceea ce ati realizat cu adevarat pentru romani din momentul in care ati fost numit de presedinte...sunteti de o nesimtire si nepasare demne de noaptea mintii...nici de bancuri nu sunteti demn, macar Bula avea haz...

+1 (1 vot)
mitru mitru
20.01.2020, 17:46:54

Ludovicu' (si nu numai el), e disperat ca nu stie (nici el si nici ai lui), de unde sá se apuce sá faca ceva cat de cat sá le arate prostilor cá ei " drege " tara. Eu sunt tare curios cu ce párere / initiativá / idee sau orice altceva poa' sá vina tuta aia de Turcan , sau cel mai nou leberal ,Rares Bogdan, care nu se pricepe la nimic (da la nimic - intelegeti? ) Sau oricare altul de-al lor Nu ca ceilalti ar fi muuult departe , dar sa nu creadá liberalii ca Romania are noroc in sfarsit cu ei. Nicidecum

+1 (1 vot)
mitru mitru
20.01.2020, 20:26:50

tot eu.... ma uit cu "admiratie" la emisiunea lu' Rifai (care nu-mi place deloc) si care o are ca invitata pe tuta de Turcan. e ceva beton! Daca o gasesc inregistrata o sa ma uit de inca vreo 2...3 ori. E prea tare tuta asta de Turcan...

+1 (1 vot)
Modifică Setările