Orban susţine că preşedintele Iohannis i-a făcut plângere penală lui Liviu Dragnea pentru PNDL1: „Nu şi-a urmat cursul, dar a fost formulată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban, preşedintele PNL. FOTO: Captură
Ludovic Orban, preşedintele PNL. FOTO: Captură

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că „însuşi preşedintele Iohannis” a formulat o plângere penală pe numele lui Liviu Dragnea pentru că fostul lider PSD a alocat bani publici din PNDL1 în campania prezidenţială din 2014, aluzie la programul de investiţii „Anghel Saligny” pe care îl susţine premierul Florin Cîţu, contracandidatul lui Orban la şefia partidului, în pragul Congresului PNL.

Ludovic Orban a participat luni la Comitetul Director al PNL Olt, unde şi-a prezentat moţiunea cu care candidează la şefia partidului. Liderul PNL a subliniat de două ori că Iohannis este cel care şi-a asumat plângerea împotriva lui Dragnea, dar că aceasta „nu şi-a urmat cursul”.

„Eu vă readuc aminte că preşedintele Iohannis a formulat o plângere penală împotriva lui Dragnea pe motiv că, ultizând bani publici din proiectul PNDL 1, a cumpărat, înainte de campania de prezidenţiale din 2014, primari de la Partidul Naţional Liberal şi, promiţându-le proiecte, i-a trecut la PSD. Însuşi preşedintele Iohannis este cel care a formulat plângerea penală împotriva lui Dragnea. Sigur, ea nu şi-a urmat cursul, dar a fost formulată. Putem noi să vorbim astăzi de condiţionarea alocării de bani publici către primari cu condiţia de a susţine la Congres premierul în funcţie? Aşa ceva este penal”, a transmis Orban.

Ludovic Orban a criticat dur alocarea banilor din programul de investiţii „Anghel Saligny” în prag de Congres, pe motiv că este o unealtă a premierului a atrage voturile delegaţilor. În ultima perioadă, liderul PNL l-a criticat voalat şi pe Klaus Iohannis pentru că l-ar susţine pe Cîţu. De altfel, Orban a afirmat, vineri seară, în judeţul Dâmboviţa, că Partidul Naţional Liberal nu are nicio datorie faţă de preşedintele Iohannis, ci dimpotrivă.

„Eu cred că Partidul Naţional Liberal nu are nicio datorie faţă de preşedintele Iohannis, dimpotrivă. Eu am convingerea că preşedintele PNL trebuie să fie ales de membrii PNL, cu mintea lor, cu gândirea lor şi cu sufletul lor. Eu cred că preşedintele PNL trebuie să fie îndatorat şi legitimitatea lui să se bazeze doar pe votul dumneavoastă, marea oaste a Partidului Naţional Liberal”, le-a transmis, vineri seară, Ludovic Orban liberalilor din judeţul Dâmboviţa.

Ludovic Orban a primit un singur vot din Comitetul Director al PNL Olt pentru a candida la Congresul din 25 septembrie, moment în care le-a transmis participanţilor la şedinţă: „Dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreau”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite