Politică

articolul anterior articolul urmator

Orban: Trebuie să fim pregătiţi cu câteva instrumente de susţinere a relansării economice

3
5 Apr 2020 22:45:47
Autor: News.ro
Ludovic Orban a fost întrebat când se va redeschide economia. FOTO gov.ro
Ludovic Orban a fost întrebat când se va redeschide economia. FOTO gov.ro

Premierul Ludovic Orban a afirmat că economia va reporni după ce trece epidemia, iar autorităţile trebuie să fie pregătite cu câteva instrumente de susţinere a relansării economice.

„Economia va reporni după ce trece epidemia. (...) Când va trece, sigur sunt estimări pe care le-am făcut pe diferite scenarii, dar e clar că până în momentul respectiv, noi trebuie să fim pregătiţi cu câteva instrumente de susţinere a relansării economice odată cu normalizarea. La iniţiativa preşedintelui României ştiţi că am constituit un comitet de lucru economic cu reprezentanţi ai instituţiilor importante ai mediului de afaceri. Am demarat o consultare pe scară largă cu companiile pe domenii de activitate. Deja am avut discuţii cu companii automotive, constructori de maşini, am avut consultări cu transportatorii, am avut consultări cu sectorul agroalimentar, continuăm consultările pe fiecare domeniu de activitate pentru a pune un diagnostic corect şi a putea face previziunie corecte”, a declarat Orban, duminică seara, la Digi24.
 
El a spus că a solicitat Institutului Naţional de Statistică să pună la dispoziţie date pentru o imagine cât mai corectă a modului în care economia a fost afectată de această pandemie. 
 
„Am solicitat Institutului Naţional de Statistică să ne pună la dispoziţie date ca să avem o imagine cât mai corectă a modului în care economia a fost afectată de această epidemie şi în special situaţia pe diferite ramuri economice. De asemenea, facem analize la nivel internaţional privitor la evoluţia economiilor, se ştie că România este puternic legată de Europa, noi avem 80% din schimburile comerciale sunt cu Uniunea Europeană, cu ţări din Uniunea Europeană şi în mare parte economia României este dependentă de măsura în care evoluează aceste economii”, a afirmat premierul. 
 
Orban a mai afirmat că restricţiile existente vor fi restrânse tot gradual, la fel cum au fost introduse.
 
„Cu siguranţă vor reporni activităţile, momentul din care vor reporni depinde de evoluţia epidemiei cu cât restrângem răspândirea epidemiei mai mult, cu atât mai punctul de repornire va fi mai aproape. În ceea ce priveşte repornirea, cu siguranţă când vom avea date certe, uşor, uşor, gradual, aşa cum am şi impus măsurile în funcţie de evoluţii şi de ceea ce am considerat măsuri necesare, la fel vom restrânge restricţiile”, a mai transmis primul ministru.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Constantine Constantine
5.04.2020, 23:39:03

Parole, parole.. Orban e tamiie, doar vise. „Economia va reporni după ce trece epidemia" Care economie? Ca ce a fost pina in prezent asa zisa crestere a fost datorita consumului.Dupa pandemie, in caz ca unele salarii vor scade iar pensiile si alocatiile nu se maresc, consumul va scade si el.Sa tii mediul de afaceri in joc de glezne cu 10% impozit pe venit, nu vor fi niciodata venituri suficiente nici pentru partea sociala si nici pentru investitii.Visam ca sintem capitalisti dar nu impozitam bogatnii , lucru esential pentru a avea suficienti bani la buget.Apoi cheltuielile neplanificate din cauza pandemiei vor trage si mai mult economia la vale iar cresterea continua a valutyelor ne va arunca in iad.Plus ca s-ar putea ca la toamna sa se repete episodul Corona 2.Orban + limbaj de lemn.

UiteCovidu AdioBugetu
5.04.2020, 23:40:26

Excelenta idee domnule Lucovid ! Cu ce incepeti ? Cu dobanda la dobanda, rate avantajoase de la banci pentru micii comercianti sau imprumuturi avantajoase direct de la stat ? Va rog sa evitati orice program prin care statul chiar ajuta economia fara a putea fura si el macar putin acolo.

+1 (1 vot)
Mihai Neagu
6.04.2020, 00:15:52

Sica Mandolina, marele conducator vizionar. Vai ce partida buna face cu Mutul...