Orban, către Tudose: Folosiţi-vă funcţia pentru a stopa atrocităţile propuse pentru modificarea legilor Justiţiei şi a legilor în domeniul penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban
Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a transmis marţi o scrisoare deschisă premierului Mihai Tudose prin care îi cere să se folosească de funţia de şef al Guvernului pentru a stopa modificarea legilor justiţiei şi a Codurilor penale, pe care le consideră a fi ”atrocităţi” şi un derapaj de la democraţie

”Oricât v-aţi dori să creaţi senzaţia că sunteţi paralel cu deciziile din Parlament privitoare la modificarea legislaţiei din Justiţie şi celei din domeniul penal, nu puteţi păcăli pe nimeni dintre cei cu o minimă inteligenţă. Sunteţi în fruntea Guvernului tocmai prin sprijinul acestei majorităţi parlamentare PSD-ALDE, captivă lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu. În acelaşi timp, în actualul context politic, prin poziţia deţinută sunteţi şi garantul acestei majorităţi parlamentare. Nimic din ceea ce îşi permite să facă PSD-ALDE în Parlament nu ar fi posibil fără acordul tacit al dumneavoastră.Dacă de ochii lumii credeţi că jucaţi într-o scenetă de tipul „poliţistul bun – poliţistul rău”, vă asigur că este cea mai odioasă şi de prost gust piesă jucată vreodată în România”, i-a transmis Orban lui Tudose prin intermediul scrisorii deschise.

Liderul PNL i-a mai spus şefului Guvernului că nu se poate ca din poziţia de prim-ministru să nu fi primit avertismentele explicite ale ambasadelor occidentale faţă de ceea ce se petrece azi în România, cu mult mai clare şi cu mult mai ferme decât luările publice de poziţie.

”Vă somez să luaţi atitudine faţă de acest derapaj de la democraţie în acest moment! În mod efectiv, să-i convingeţi pe parlamentarii PSD-ALDE care vă sprijină să nu voteze aceste legi, care lovesc dur în temelia democraţiei, răstoarnă conceptul de dreptate în societate, suprimă independenţa Justiţiei, afectează drepturile şi libertăţile fundamentale. În caz contrar, dacă legile vor fi adoptate şi dacă ele contravin flagrant punctelor de vedere publice exprimate de dumneavoastră, nu vă rămâne de făcut decât un singur lucru: să vă depuneţi mandatul de prim-ministru”, a mai scris Orban.

Acesta i-a mai transmis premierului că lucrurile au ajuns într-un punct critic, în care obtuzitatea actualei majorităţi PSD-ALDE comportă riscuri de instabilitate socială accentuată, iar continuarea acestor demersuri parlamentare, ”în acest mod abuziv”, nu face decât să radicalizeze mişcările de protest din societate.

”Vă invit să vă răspundeţi singur la următoarea întrebare: Ce-i veţi spune unei persoane apropiate atunci când va fi victima unei infracţiuni care nu va putea fi dovedită? Că trebuia scăpat Dragnea şi Tăriceanu şi «asta-i viaţa»? Nu le luaţi dreptul românilor la Justiţie, pentru că este garanţia stabilităţii sociale a unei democraţii. Nu afectaţi drepturile şi libertăţile majorităţii cetăţenilor pentru a oferi privilegii unei grupări de potentaţi. Nu aşezaţi agresorii deasupra victimelor. Nu-i aduceţi pe oameni în pragul disperării pentru a-şi face dreptate singuri”, l-a mai avertizat liderul PNL pe Mihai Tudose.

”Nu staţi cu mâinile încrucişate în faţa căsăpirii legilor Justiţiei şi a legilor în domeniul penal, nu vă comportaţi ca o marionetă sforărită de grupul toxic Dragnea – Tăriceanu, nu acceptaţi postura de slugă care îşi ronţăie liniştită ciolanul primit, în vreme ce în faţa dumneavoastră se petrec aceste atrocităţi. Românii nu vor uita şi nu vor ierta un astfel de comportament”, a conchis Ludovic Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite