Politică

articolul anterior articolul urmator

Ordonanţa de urgenţă şi creştinismul fals

20
3 Feb 2017 07:06:17
Péter Demény

Mi se face părul măciucă de creştinismul fals pe care îl emană unii. Pentru ei, este impardonabil că cel furat se supără.

Dacă punem problema în termenii unor sfinţi neinteresaţi, atunci, sigur, au dreptate. Cum poţi să te bucuri că semenii noştri sunt condamnaţi la închisoare? Cum poţi să nu te bucuri de un act de clemenţă? Întrebarea asta a fost rostită cu un tremolo şi de Lucian Bolcaş în 2004, cînd Miron Cozma a fost graţiat de Ion Iliescu.

Sunt bulversat de faptul că marii creştini nu se cutremură văzînd suferinţa celor mulţi. Miron Cozma a mărşăluit la Bucureşti în fruntea minerilor care au bătut o mulţime de oameni şi au făcut din România jalea Europei. În cazul de faţă, este totuşi vorba de milioane de oameni care aşteaptă de o jumătate de secol să trăiască decent, şi care îşi văd speranţele luate în derîdere cu un cinism nemaipomenit. Să nu mai vorbim de faptul că viaţa trece şi sunt mulţi, iarăşi de ordinul milioanelor, care mor fără să trăiască o viaţă cît de cît normală.
 
După 1989, asta se datorează politicienilor care fac legi pentru ei, nu pentru cei de care au fost aleşi. În treacăt fie spus, nu cred că cei care au ales PSD „merită” ceea ce se întîmplă. Aleşii ar trebui să lucreze pentru alegători, nu să abuzeze de mandatul primit.
 
Datorită acestei situaţii fenomenul DNA este atît de periculos. Populaţia decepţionată, exasperată chiar „se bucură” pentru fiecare condamnat şi astfel se pot duce lupte politice sub mantaua dreptăţii. Să nu uităm totuşi că politicienii sunt cei care i-au adus pe oameni în pragul disperării.
 
Şi tot datorită acestei situaţii OUG 13/2017 este atît de cinică. Ordonanţa neurgentată de nimic cu excepţia intereselor proprii care, iată, sunt din nou mai presus decît interesul naţional. Se fac jonglerii cu legitimitatea, neluîndu-se în seamă că un partid învingător nu are dreptul să facă orice vrea el doar pentru că a primit cele mai multe voturi. Dacă îi dăm acest drept cu ochii daţi pe spate, chiar că o să facă orice.
 
Deci să nu ne prefacem că suntem sfîntul Francisc de Assisi. Avem o viaţă pe care încercăm s-o trăim decent din punct de vedere sufletesc, spiritual şi financiar. Cei mai mulţi nu vrem să auzim de pedepse, dar nici de fraude. Cei mai mulţi nu suntem creştini pe un salar de la 3000 RON în sus. Cei mai mulţi nu furăm şi suntem chinuiţi totuşi de ANAF. Cei mai mulţi lucrăm cinstit şi cîştigăm pierderi. Sunt tot atîtea motive pentru care nu vrem să auzim ode creştine din gura celorlalţi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

Radu Mircea
3.02.2017, 10:06:16

# Peter Demeny Intradevar , toate pacostele ce s-au abatut asupra noastra in ultimii 27 de ani au venit de la politicieni . Totusi domnule Demeny , despre UDMR nu aveti nimic de scris ??? Oare nu ( cu rare pauze minore ) au fost alaturi de guvernarile de toate culorile posibile ??? De ajunse-se de bancuri , anume ca de acea se mai organizeaza alegeri , ca sa vedem cu cine guverneaza UDMR-ul . Sunt eu mai circotas si nu pot sa ma abtin sa nu va intreb .

+5 (9 voturi)
Grigore Becea
3.02.2017, 11:40:45

Bine scris, fals creștinism. Adevăratul creștin citește în mii de locuri din biblie că dreptatea trebuie să domnească, furtul trebuie pedepsit, (se returnează de patru ori paguba!). Iertarea ai dreptul să o dai celui ce ți-a greșit ție, pentru ce ți-a greșit ție, nu altuia. Isus a protestat când a fost lovit pe nedrept, dar a zis despre alții: iartă-i Doamne că nu știu ce fac. Dar cum rămâne cu cei care știu ce fac? Cum citim porunca nr. 8 din decalog: să nu furi punct, sau să nu furi mai mult de 200.000 lei?

+5 (5 voturi)
Paun Al
3.02.2017, 11:41:44

Daca intre poruncile fundamentale ale crestinismului sunt cele in care se spune 8) Să nu furi. (9) Să nu mărturiseşti strâmb împotriva aproapelui tău. (10) Să nu pofteşti casa aproapelui tău; să nu pofteşti nevasta aproapelui tău, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici măgarul lui, nici vreun alt lucru, care este al aproapelui tău.” Atunci despre ce crestinism vorbim ? Ba mai mult se dau si solutii pentru cei ce au furat : "Iar de se va prinde furul şi cele furate se vor găsi la el vii, fie bou, oaie sau asin, să plătească îndoit." sau ". Pentru tot lucrul care s-ar putea fura: bou sau asin, oaie sau haină, sau orice lucru pierdut, despre care va zice cineva: "Acesta este al meu!" pricina amândurora trebuie să fie adusă înaintea judecătorilor, şi cel ce va fi osândit de judecători ..... să plătească aproapelui său îndoit." Asta cred ca ar fi cea mai buna pedeapsa ...sa plateasca indoit !

+5 (5 voturi)
Paun Al
3.02.2017, 11:48:22

Ba mai mult Iisus ridica stacheta ...nu numai fapta ci intentia , gandurile de a fura de a ravni la ce este al celorlati , de a gandi la adulter ... sunt conform standarelor lui Dumnezeu pacate ...care te duc in iad . Si atunci despre ce crestinism vorbim la "vredic-ul este " Dragnea si la cei ce i-au cantat asta , cand a venit cu banul la biserica ?

+4 (4 voturi)
Alex.T
3.02.2017, 12:13:55

Dle. Demeny, Sunteti unul dintre cei mai mari dusmani ai Romaniei si ai romanilor. Nimic din activitatea dvs. nu va da dreptul sa vorbiti despre intereselor poporului roman si despre modul in care reactioneaza fata de abuzurile clasei politice corupte.

-5 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (20)

Modifică Setările