Ordonanţa privind revoluţia fiscală, publicată în Monitorul Oficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a fost publicată în Monitorul Oficial, la două zile după adoptarea în Guvern. Printre măsuri sunt trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat, dar şi scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10^

Ordonanţa de Urgenţă prin care e modificat Codul Fiscal a fost adoptată, miercuri, de Guvernului Tudose, cu toate că în stradă au ieşit oameni pentru a protesta faţă de această măsură, iar Opoziţia a ameninţat că va merge până la organizarea de mitinguri. 

Actul normativ prevede, printre altele, transferul contribuţiilor de la angajator la angajat şi scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%. 

Există mai multe categorii socio-profesionale care vor resimţi aceste măsuri, în condiţiile în care acestea nu aveau deloc impozit pe profit, iar acum vor avea un impozit de 10%. Cei mai mulţi se regăsesc în industria IT, una dintre cele mai performante industrii, care are un aport însemnat la PIB-ul României. „Va fi printre cele mai afectate de o astfel de abordare”, consideră reprezentanţii Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham).

Vor fi afectate şi persoanele cu handicap, dar şi cei care lucrează în cercetare-dezvoltare şi persoanele fizice care îşi desfăşoară activitatea pe bază de contract individual de muncă încheiat pe o perioadă de 12 luni.

Iohannis a criticat măsurile PSD

Noile prevederi fiscale au fost criticate şi de patronate, sindicate, dar şi de către preşedintele Klaus Iohannis, care a spus că „marea revoluţie fiscală“ se transformă într-o „bulversare fiscală” ce va băga România „într-o aventură economică şi fiscală cu final trist”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite