Ordonanţa de urgenţă pe legile Justiţiei va fi adoptată luni dimineaţă de Guvern. Viorica Dăncilă pleacă apoi în Turcia, pentru o întâlnire cu Erdogan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Guvernul se va reuni luni dimineaţă, de la ora 9.00, într-o şedinţă extraordinară, pentru a adopta o ordonanţa de urgenţă care să pună în acord Legile Justiţiei cu solicitările Comisiei de la Veneţia. OUG a fost anunţată de Tudorel Toader imediat după întâlnirea de la Bruxelles cu liderii europeni. Teoretic, Ordonanţa n-ar trebui să prevadă amnistie sau graţiere. După şedinţa de guvern de luni, Viorica Dăncilă va pleca într-o vizită în Orient.

Informaţia a fost confirmată de ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, aflat vineri la Parlament, unde a avut o întâlnire cu Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.
 
"Da, era programată o şedinţa de guvern de la oră 09:00", a precizat Meleşcanu.
 
El a explicat că şedinţa a fost programată pentru adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pe Legile Justiţiei, iar în restul săptămânii Viorică Dăncilă va fi plecată într-un turneu internaţional în Turcia, Dubai, Abu Dhabi şi Kuweit. 

PSD i-a tăiat din puteri lui Iohannis
Florin Iordache, preşedintele Comisiei speciale pentru legislaţia din domeniul justiţei, şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, au anunţat redactarea unei Ordonanţă de urgenţă care să „coreleze” textul legilor justiţiei cu recomandările Comisiei de la Veneţia. Printre principalele solicitări ale Comisiei de la Veneţia se numără: reconsiderarea sistemului de numire şi de demitere a procurorilor de rang înalt (Parchetul General, DNA; DIICOT), menţinând un rol important pentru preşedintelui României; abrogarea restricţiei impuse procurorilor şi judecătorilor în ceea ce priveşte libertatea de exprimare; reexaminarea prevederilor privind revocarea membrilor CSM.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite