Politică

articolul anterior articolul urmator

Organizaţiile ţigăneşti şi maghiare nu au loc de români

16
29 Apr 2015 13:37:54
Bogdan Diaconu
Csaba Asztalos, preşedintele CNCD
Csaba Asztalos, preşedintele CNCD

Organizaţiile ţigăneşti şi maghiare se simt discriminate prin faptul că existăm ca români. De altfel, toate imperiile şi puterile din jurul nostru au trăit această imensă „discriminare”, doar de aceea au încercat să ne transforme în altceva. ONG-urile ţigăneşti nu au altă treabă decât să se numească „romi”, asta este marea problemă a etniei lor. Reprezentanţii maghiarilor se simt discriminaţi dacă nu au autonomie şi dacă nu sunt stat în stat.

Faptul că ONG-urile ţigăneşti şi cele maghiare au acelaşi comportament de impunere în faţa majorităţii prin construcţia unei tiranii a minorităţii are o explicaţie simplă: au fost antrenate similar, provin de la aceeaşi sursă şi funcţionează după acelaşi manual. Cine a fost primul care a atacat proiectul meu de lege, depus la Parlament, prin care etnia romă să revină la denumirea de ţigănească? Csaba Asztalos, reprezentant al UDMR, preşedintele celebrului Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării, de fapt un Consiliu de Combatere a Naţiunii Române. Acelaşi Consiliu şi acelaşi preşedinte care m-au amendat pe mine în urmă cu ceva ani pentru că m-am împotrivit ca pe un liceu din România să troneze stema Ungariei de pe vremea ocupaţiei samavolnice a Transilvaniei. Vă daţi seama că m-am făcut vinovat de discriminare pentru că nu am fost de acord ca însemnele unui stat cotropitor care a ucis şi împilat românii secole de-a rândul să fie blazonul unei instituţii de învăţământ din România. Eu am fost amendat de CNCD, stema agresivă a rămas. Nu e minunată România pentru minorităţi?

Dar să revenim la manualul comun ţigano-maghiar care prevede încălecarea majorităţii şi autovictimizarea. E mare infracţionalitatea în rândurile etniei ţigăneşti? Românii sunt de vină, pentru că discriminează. Despre ţiganii care controlează centrul Timişoarei nu vorbim, nici despre averile clanurilor interlope, nici despre banii maneliştilor. Aceste chestiuni nu fac obiectul de studiu şi atac al ONG-urilor ţigăneşti. La fel şi cu ONG-urile maghiare. Nu au judeţele cu mulţi maghiari drumuri şi locuri de muncă? Românii sunt de vină, chiar dacă ele sunt conduse de zeci de ani de politicieni maghiari care fură în neştire. E sărăcie în Covasna şi Harghita? Românii sunt de vină. Despre averile liderilor UDMR şi despre banii pe care îi învârt ONG-urile ţigăneşti nu vorbim. Nici despre corupţia din rândurile politicienilor maghiari sau despre milioanele de euro şmenuite de reprezentanţii ţiganilor şi care trebuiau să fie investiţi în integrarea ţiganilor, dar care i-au îmbogăţit pe unii dintre cei care se numesc liderii lor.

Aşadar, cum am putea să nu-i discriminăm pe ţigani şi pe maghiari în România, de departe cea mai intolerantă şi mai xenofobă ţară pentru că nu i-a putut face pe toţi etnicii milionari în euro, ci doar pe liderii lor? Simplu, să ne dăm la o parte. Să le dăm denumirea noastră, casele din centru (valabil şi pentru unii şi pentru alţii, ambelor etnii le plac foarte mult centrele oraşelor din România), fonduri fără număr, autonomie şi orice ni se mai cere. Plus să ne punem cenuşă în cap că nu le-am dat destul. Pentru că niciodată nu le va ajunge. Nu numai organizaţiile maghiare vor autonomie, ci şi cele ţigăneşti. Autonomia de a trăi după cum vor, fără respectarea regulilor. Autonomia de a da drumul tare la manele sau de a afişa peste tot steaguri secuieşti. ONG-urile pentru ţigani, ca şi cele pentru maghiari, nu au nicio preocupare pentru normalitatea şi integrarea etniei pe care se laudă că o reprezintă, ci cu integrarea românilor în etnia lor. De mult timp nici nu se mai pune problema ca noi să tolerăm anumite comportamente, NOI SUNTEM CEI TOLERAŢI! Mergeţi în mijlocul etniilor amintite şi veţi vedea cine este toleratul în această ţară.

Iar dacă vrem să ne luăm ţara înapoi, denumirea şi identitatea, comitem un păcat de moarte. Pentru că deja nu ne mai aparţin. România nu mai este a românilor, este proprietatea exclusivă a liderilor de maghiari, de ”romi”, de ”discriminaţi”, este marca înregistrată a acestor ONG-uri care toate vor ca statul să fie numai pentru ele şi să aibă reguli proprii, în care restul să nu se bage că deranjează. Ce ne-a mai rămas nouă, românilor, în ţara care era a noastră? Vinovăţia că suntem români…

Aşadar, dacă o lege care să ne redea denumirea de români numai nouă, românilor, îi discriminează pe ţigani, şi dacă a stipula România ca stat naţional, unitar şi indivizibil este un atentat la identitatea maghiară, ce mai avem de făcut? Să ne cerem iertare că existăm şi că avem o ţară, după care să o cedăm definitiv… Ţiganii şi maghiarii simpli nu vor câştiga însă nimic de pe urma cedării noastre, ei vor rămâne la fel ca şi până acum, folosiţi ca masă de manevră.

Maghiarii vor fi tot săraci, dar cu o sărăcie autonomă, dacă asta înseamnă ceva. Ţiganii vor fi tot neintegraţi, dar se vor numi romi, de parcă asta le schimbă viaţa.

În schimb, aşa numiţii lor reprezentanţi îşi vor freca mâinile: alte clădiri, păduri şi milioane de euro de învârtit în numele sfânt al minorităţilor…

 


Bloggerii „adevarul.ro” au libertatea de a-şi publica singuri textele pe site-ul adevarul.ro, astfel că intervenţia editorilor asupra acestor articole este una care să se încadreze în termenii şi condiţiile stabilite de comun acord şi care să respecte Articolul 30 din Constituţia României. Cu toate că „Adevărul” încurajează dialogul, opiniile exprimate în rubrica de bloguri sunt asumate în totalitate de bloggeri şi nu reprezintă întotdeauna poziţia ziarului. 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

Utilizator Adevărul
29.04.2015, 19:45:35

Comentariu considerat abuziv.

Iulian Arion
29.04.2015, 21:47:20

Domnule Diacono, De aceste subiecte, sunt satul ca ursu de ghinda. De introducerea tuturor avantajelor parlamentarilor in salariu si apoi impozitarea acestora, ce spuneti? De aceste idei ce spuneti: 1. Candidatul independent si candidatul unui partid trebuie sa fie competitori in conditii identice; 2. Trebuie interzisa oferirea de orice obiect material de uz personal: bricheta, pix, tricou etc; 3. Orice candidat sa colecteze semnaturile a cel putin 5% dintre votantii respectivei circumscriptii; 4. Alegerile sa fie de tip uninominal pur, necompensat, in doua tururi de scrutin; 5. Numarul tuturor parlamentarilor sa fie maxim 300, in care fiecare judet are doi senatori si restul sunt deputati cu reprezentativitate in functie de numarul votantilor din judet;

0 (4 voturi)
Alfa Omega
29.04.2015, 22:20:11

Stiam de mult ca suntem discriminatii majoritari in propia tara , dar asta ca tiganul trebuie sa se numeasca mai departe tigan nu o sa stea in picioare ca ei o sa se planga la toate curtile de justitie ca sunt discriminati ! ASA ca eu ii voi numi colorati ca sa nu se supere ca doar asa sunt !

+1 (3 voturi)
Preda Mihailescu
29.04.2015, 22:23:32

Iulian Arion @ Subscriu la amandoua temele pe care le adresati...

+1 (3 voturi)
Lumière Lumière
30.04.2015, 10:19:27

Romania nu este a unui grup anume ci este a tuturor celor ce traiesc in ea si participa la dezvoltarea/epuizarea ei. Nu poti face diferenta ca unul este roman si celalalt tigan, unul ortodox si altul protestant, iar primul, si intr-un caz si intr-altul ar avea drepturi iar tiganul, sau neortodoxul sunt lipsiti de drepturi. Ambii s-au nascut in aceasta tara, au ascendenta locala, statul de drept le ofera aceleasi documente de identitate, in aceleasi conditii. Cu furtul denumirii etnice/nationale este iarasi lipsit de fundament si demonstreaza lipsa de informatie. Istoric, romii se autodenumeau romi indiferent de stat, inainte ca teritoriile romanesti sa se unifice, initial ca Principatele Unite si mai tarziu ca Romania. Romanii au ales acum mai putin de 200 ani aceasta denumire cu trimitere la o mostenire primita de la Imperiul roman. Romii au aceleasi radacini istorice in denumire, doar ca mai recente. Nu uita stimate autor ca romii au fost romanizati in Imperiul Bizantin o perioada mai lunga decat dacii, din care n-a ramas nimic concret, pe cand romii si-au pastrat existenta ca grup distinct.

-2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările