O săptămână plină, plină de proşti

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Am început săptămâna cu declaraţia elegantă a domnului Tăriceanu potrivit căreia USR-iştii sunt securişti. La câteva ore, domnul Ciuvică spunea, la Antena 3, că sunt fascişti şi PRM-işti.

Mărturisesc că am râs. M-am gândit că următoarele declaraţii logice ale domnului Tăriceanu vor fi despre monogamie şi sanctitatea căsătoriei, despre pericolul senilităţii în sânul clasei politice şi nevoia de miniştri de externe fără legături cu securitatea şi cu regimul comunist. Sigur că domnul Meleşcanu este un sfânt neînţeles.

Mi l-am imaginat şi pe domnul Ciuvică vorbind despre nevoia de bun-simţ, echidistanţă, etică şi morală şi mai ales despre respectul faţă de femei în discuţiile de la televizor. Asta, după ce explicase elegant legăturile soţiei dânsului cu SIE şi perioada în care era şef de campanie al domnului fost procuror comunist Ciorbea. Despre cât şi cum sunt plătiţi analiştii independenţi de la TV de foşti securişti, acum faimoşi oameni de afaceri şi de firme strâns legate de PSD. Despre toleranţă, deschiderea şi calmul unora dintre oamenii cei mai importanţi ai partidului pe care dânsul îi susţine voluntar şi dezinteresat câteva zeci de ore la televizor. Cum ar fi doamna Olguţa şi domnul Codrin, foşti susţinători ai celui mai demn şi sănătos politician român, domnul Vadim Tudor.

A urmat imediat protestul lui Bădălau şi alţi doi parlamentari, printre care şi un fost miliţian, cu pancartele „Mai bine PSD-ist decât securist“.

Am râs din nou. La câţi securişti s-au refugiat în PSD, părea a fi fost un fel de slogan de recrutare a tuturor turnătorilor cu potenţial din ţară. Fraţilor, dacă aţi fost securişti, haideţi în PSD, că e mai bine. Habar nu aveam cât de bine o să se potrivească asta cu Pleşoianu. Dar despre Pleşoianu, un pic mai târziu.

Mi i-am imaginat pe Dragnea cu o pancartă la DNA cu „Mai bine corupt decât hoţ“, pe Codrin cu una cu „Mai bine prost decât Ştefănescu“, pe Olguţa defilând cu pancarta pe care scrie „Mai bine PSD-istă decât PRM-istă“ şi pe Liviu Pop cu „Mai bine Daea decât agramat“. Am ras iar, dar de data asta mai amar.

Nu apuc să mă dezmeticesc şi citesc că ministrul Laufer zice că negociază mutarea Bursei de la Londra la Bucureşti. Prima oară-mi zic că e o poantă şi aştept să citesc vreo urmare cu alt bolovan. Aflu că e pe bune.

Mă gândesc rapid să nu îl lăsăm pe Laufer să vadă „Ultimul Jedi“, că dracu' ştie cu ce/cine ne procopsim prin Bucureşti. Dacă aude Trump cât de tare negociator este, sigur îl trimite marele licurici în Coreea de Nord să îl recruteze pe competentul ăla pentru o poziţie în guvernul nostru, că doar uite ce treabă bună face până şi Pop acilea, pe la noi.

Nici asta nu ţine mult, că dă strechea în Pleşoianu şi anunţă cu surle şi trâmbiţe că va trimite o şopârlă lui Trump. Omul care urlă cu imixtiunile Bruxellesului. O să îi zică El lui Trump cum e cu Rezist-ul şi cu conspiraţiile mondiale. Îl şi văd pe Codrin lovit de icter şi gândindu-se că îi ia Pleşoianu faţa la poziţia „ţăcănitul naţiunii“. 

Bădălau sigur a avut o premoniţie cu pancarta aia a lui – ar fi putut fi „Mai bine PSD-ist decât Pleşoianu“.

Aştept câteva ore să văd minunăţia lui Pleşoianu. O citesc cu stupoare. Scriu rapid un text pe Facebook, de apreciere.

Gata, frăţică, pe burtă! De acum încolo, mucles, că i-a scris Pleşoianu lu’ fratili lui, Trump! Era cât pe ce să trimită reclamaţia la şăfu’ galactic al Klingonienilor, dar a zis să fie un domn şi s-a abţinut elegant. I-a subliniat ăluia în text cuvintele mai complicate, ca semn de respect şi diplomaţie, că doar nu se ştie niciodată. 

Textul în română e îngrozitor de stupid. Traducerea în engleză este de-a dreptul tâmpită. Scrie lucruri stupefiante demne de una dintre emisiunile lui Codrin despre extratereştri şi universuri paralele.

În România, Monica Macovei mai este cunoscută şi ca „Papesa lui SOROS”. Nu numai că apare în poze alături de acesta, dar s-a înconjurat de-a lungul timpului de o pletoră de activişti din siajul lui SOROS. De asemenea, Monica Macovei a fost puternic susţinută de fostul Departament de Stat, condus de democraţi.Tot fenomenul FakeNews, toată PROPAGANDA #REZIST au foarte multe legături cu fostul Departament de Stat, condus de democraţi. Ei lucrează mai departe pentru vechea agendă.Românii vor un Parteneriat Strategic cu SUA, nu cu SOROS! Mă simt dator să vă comunic toate aceste lucruri, deoarece sunt convins că distinsul Hans Klemm, actualul ambasador SUA în România, vă transmite doar Fake News...

Mă crucesc. 

Acum, că mai sunt câteva zile din săptămână, aştept scrisoarea lui Trump către Pleşoianu în care îi dă în gât pe reptilienii democraţi, propunerea lui Dragnea pentru pedepse mărite pentru corupţie şi a lui Iliescu pentru lustraţie.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite