OSMTH, apel către autorităţile centrale şi locale, pe tema Paştelui: Nimeni nu are puterea de a carantina credinţa şi pe Dumnezeu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul OSMTH, Dan Vasiliu. FOTO Facebook OSMTH
Liderul OSMTH, Dan Vasiliu. FOTO Facebook OSMTH

OSMTH face un apel către autorităţile locale şi centrale pentru a permite desfşurarea slujbei din noaptea de Înviere, în condiţiile în care au apărut deja primele dispute referitoare la faptul că de Paşte vor fi menţinute restricţiile de acum, adică nu se va putea merge la biserică pentru a lua lumină.

„Noaptea de Înviere are o mare importanţă pentru creştini. Se spune că atunci Dumnezeu deschide cerurile pentru a asculta dorinţele oamenilor. Lumânarea de Înviere, odată cu osteneala de a fi prezenţi la Biserică, este o ofrandă adusă lui Dumnezeu. Adevărata masă, în această noapte, este dumnezeiasca Liturghie, slujba din noaptea luminoasă, atunci când Însuşi Hristos vine şi stă împreună cu noi! Marele Priorat General Magistral al României al Ordinului Suprem Militar al Templului din Ierusalim (n.r. - OSMTH) solicită reprezentanţilor administraţiei locale şi centrale din România să iniţieze un dialog sincer şi constructiv cu autorităţile Bisericii, pentru a asigura cadrul şi măsurile potrivite privind participarea credincioşilor, după rânduiala cuvenită, la Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului. Acestea vor trebui să fie valabile atât în data de 4 aprilie, pentru creştinii de confesiune catolică şi protestantă, cât şi în data de 2 mai, pentru creştinii de confesiune ortodoxă şi greco-catolică. Nimeni nu are puterea de a carantina credinţa şi pe Dumnezeu”, se arată într-un comunicat de presă al OSMTH. 

De asemenea, OSMTH face apel la responsabilitate şi la respectarea legilor în vigoare. „Facem apel la toţi cei care nu împărtăşesc credinţa creştină autentică să se abţină de la gesturi sau manifestări care nu au nicio legătură cu tradiţia şi semnificaţia acestei Sfinte Sărbători. Avem cu toţii datoria de a ne arăta unii altora respect şi de a da dovadă de responsabilitate în aceste momente de grea încercare”, se mai arată în documentul semnat de „Marele Prior al României”, Dan Vasilu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite