OSMTH, precizări despre valorile organizaţiei şi noile provocări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
OSMTH a susţinut modificarea definiţiei căsătoriei la referendumul din 6-7
OSMTH a susţinut modificarea definiţiei căsătoriei la referendumul din 6-7

OSMTH a venit cu precizări privind valorile organizaţiei, ultima reuniune a Capitalui Naţional şi delimitarea faţă de tezele promovate de organizaţiile ezoterice. La referendumul pentru redefinirea căsătoriei în Constituţie, OSMTH a fost unul dintre principalii susţinătorii ai modificărilor aduse legii fundamentale a statului.

Reprezentanţii OSMTH, „ordin creştin“ care la referendumul pentru „familia tradiţională“ au susţinut modificarea Constituţiei, au venit cu precizările referitoare la organizaţia lor în contextul reuniunii acestora în cadrul Capitalului Naţional. „Templierii români au organizat sâmbătă, 2 martie 2019, Capitulul Naţional, for ce întruneşte toate structurile subordonate Marelui Priorat General Magistral al României (MPGMR). Evenimentul a avut şi un invitat special, în persoana Eminenţei Sale, Cavaler Mare Cruce Gerard Edmond Louis Willery, noul Mare Maestru al Ordinului Suprem Militar al Templului din Ierusalim (OSMTH). Mesajul principal desprins în urma Capitulului Naţional a fost legat de necesitatea implicării mai active a templierilor în apărarea valorilor creştine într-o epocă în care Biserica este supusă unor mari încercări“, se arată în comunicatul semnat de Dan Vasiliu, „Mare Prior General Magistral al României“.

De asemenea este subliniat faptul că organizaţia nu promovează teze ezoterice sau mesaje controversate. „Marele Priorat General Magistral al României ţine să sublinieze- pentru a înlătura orice confuzii din nefericire deja prezente în spaţiul mediatic- că OSMTH se delimitează ferm de tezele promovate de masonerie sau de alte organizaţii ezoterice. OSMTH este un Ordin eminamente creştin, unic moştenitor şi continuator legitim al spiritului şi al tradiţiilor Ordinului Templier medieval“, mai precizează sursa citată, precizând că în acest ordin sunt practicanţi ai virtuţiilor creştine din confesiunile creştine catolice, ortodoxe şi protestante“, se mai arată în comunicat. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite