OUG 92 pentru modificarea Legilor Justiţiei, adoptată de Camera Deputaţilor, ignorând total recomandările forurilor europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.92/2018 privind Legile Justiţiei a fost adoptat, miercuri, de Camera Deputaţilor, cu 170 de voturi „pentru” şi 92 de voturi „împotrivă”.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de primă cameră sesizată, Ordonanţa de Urgenţă 92/2018, privind modificarea legilor Justiţiei, proiect contestat de Comisia de la Veneţia.

Comisia specială pentru legile Justiţiei, prezidată de Florin Iordache, a terminat luni dezbaterile la Ordonanţa de Urgenţă 92/2018. Deşi aleşii ar fi trebuit să insereze în textul ordonanţei de urgenţă recomandările Comisiei de la Veneţia, Legea a trecut de Comisia Iordache cu voturile PSD-ALDE-UDMR, nefiind respectată aproape nicio recomandare a forului internaţional. Proiectul va ajunge în plen, apoi va fi contestat la CCR de Opoziţie. 

Ulterior, legea a fost votată şi în plenul Camerei Deputaţilor, trecând cu 170 de voturi „pentru” şi 92 „împotrivă”, de partea OUG 92 fiind majoritatea PSD-ALDE,  împotrivă declarându-se USR şi PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite