OUG care reglementează ajutorul de stat pentru televiziuni şi radiouri, publicată în Monitorul Oficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ordonanţa prin care Guvernul instituie un ajutor de stat pentru televiziuni intră în vigoare de la 1 iulie FOTO Gov.ro
Ordonanţa prin care Guvernul instituie un ajutor de stat pentru televiziuni intră în vigoare de la 1 iulie FOTO Gov.ro

Ordonanţa de Urgenţă nr. 18/2015 prin care Guvernul instituie o schemă de ajutor de stat pentru televiziuni şi radiouri a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial. Ordonanţa prevede un fond de 15 milioane de euro pentru televiziunile care produc emisiuni informative, culturale şi educative de interes public, dar criteriile de eligibilitate vor fi făcute publice printr-o hotărâre de guvern separată.

Ordonanţa de urgenţă nr. 18 din 2015 prin care Guvernul instituie o schemă de ajutor de stat pentru televiziuni şi radiouri a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial. Urmează ca Guvernul să publice şi o Hotărâre în care să anunţe criteriile de eligibilitate pe care televiziunile şi posturile de radio trebuie să le îndeplinească pentru a primi bani de la stat.

Potrivit textului ordonanţei publicate în Monitorul Oficial, la capitolul IV, cu titlul „Măsuri de stimulare a operatorilor economici din domeniul audiovizual“, se introduc scheme de ajutor de stat pentru televiziunile care „produc şi difuzează emisiuni informative, culturale şi educative de interes public“.  Suma totală care va fi acordată televiziunilor este de 15 milioane de euro „cu posibilitatea suplimentării“, iar perioada în care va fi acordată este cuprinsă între 1 iulie 2015 şi 31 decembrie 2016.

Potrivit notei de fundamentare a ordonanţei, acordarea unui ajutor financiar pentru televiziuni se justifică: „având în vedere dificultăţile financiare persistente cu care se confruntă posturile de televiziune şi de radio din România; luând în considerare necesitatea de a oferi publicului românesc programe informative şi educative de cea mai bună calitate; în vederea stimulării performanţei în domeniul jurnalistic“.

OUG ajutor televiziuni FOTO Captură de ecran
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite