Politică

articolul anterior articolul urmator

OUG-urile şi complicii

19
20 Feb 2019 15:49:40
Deutsche Welle
Tudorel Toader FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Tudorel Toader FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Justiţia s-a văzut executată scurt, cu mitraliera unor OUG date în beneficiul şefului infractor al PSD. Statul de drept a decedat în absenţa naţiunii şi a abulicei Europe. Ce face preşedintele? Cere azil în Venezuela?

Klaus Iohannis n-a înţeles exact. E bine, ce-i drept, să fie criticat dur bugetul pesedist. Care ne omoară. Dar ne omoară lent. Net mai rapide sunt gloanţele trase în bolnava justiţie. Ei i-ar trebui o pavăză urgentă.

Or, Preşedintele României pare a nu pricepe că el, care ar trebui să vegheze, potrivit Constituţiei, la respectarea ei, a fost deposedat prin OUG-uri şi de ultimele sale prerogative în domeniul justiţiei.

Şi că, simultan, Constituţia a încetat definitiv să fie respectată, de vreme ce pe harta Europei şi a lumii a apărut un nou stat românesc, altul decât cel de drept primit în NATO şi UE. În consecinţă, Constituţia a încetat, efectiv şi oficial să fie respectată, date fiind ordonanţele de urgenţă asumate fără vreo urgenţă pentru ţară, dar pentru mafie, de guvernul Dăncilă şi de ministrul supranumit „Slugărel“. Cel din urmă i-a subordonat pe magistraţii României fără dezbatere publică reală, fără acordul slujitorilor justiţiei, fără informarea prealabilă a partenerilor europeni, stăpânului său, Liviu Dragnea.

Încălecarea a avut loc prin intermediul unei secţii speciale de investigare a magistraţilor. Secţie, pe care acelaşi ministru a sustras-o, prin aceleaşi OUG-uri, controlului Ministerului Public şi procurorului general, spre a şi-o supune lui, un demnitar fără demnitate, dar cu o dregătorie obţinută politic.


Toader şi-a ordonat deci ordonanţa de urgenţă cam aşa cum îşi supune mafia, prin ordine urgente, bătăuşii, interlopii, asasinii liber-profesionişti care colectează, în beneficiul Cosei Nostra, taxe de protecţie. Şi îi pedepseşte pe rău platnici. Atâta doar că la zid n-au fost puşi comercianţii extorcaţi ori gangsterii şi ucigaşii lor, ci magistraţii României. Şi deci şi cetăţenii României, a căror dreptate, viaţă şi proprietate ar trebui apărate de magistraţii îngenuncheaţi de către „Slugăroi“.

E evident că ministrul Justiţiei, care şi-a privatizat justiţia, ca s-o poată viola mai comod, minte flagrant, când afirmă că CSM, o instituţie scoasă de asemenea din cărţi prin ultimele OUG-uri, i-ar fi eliberat un aviz pentru ca el să poată ordona foc asupra organizaţiei magistraţilor şi asupra justiţiei României şi i-ar fi dat-o înainte ca plutonul său de execuţie guvernamental să apese pe trăgace.

La fel de evident e că stăpânul său pesedist şi, pesemne, recidivist, nu e doar hoţ, ci şi mincinos. Din două, una. Fie Dragnea e total incompetent ca lider al ţării şi al PSD, calitate în care ar trebui să ştie şi să se implice ori de câte ori se dă o lovitură de stat şi se îngroapă democraţia. Fie minte de stinge afirmând insolent că n-ar fi „discutat cu... Toader despre vreo OUG de amnistie...“.

Dar inşii care, în orice ţară şi epocă normală ar trebui să fie după gratii, nu la butoane, n-ar trebui să ne intereseze excesiv. În fond, ştirile despre mari mafioţi n-au valoare informativă depăşind-o pe a faptului divers decât dacă Al Capone şi complicii ajung acolo unde cer normele civilizaţiei să parvină. În faţa judecătorilor. Şi într-o celulă bine păzită. Dar unde sunt oare marii absenţi ai zilei?

Dacă, aşa cum e clar, autorităţile publice româneşti nu mai funcţionează, cine oare trebuie să intervină? Preşedintele a estimat corect, în reacţie la OUG, că „PSD a acţionat astăzi din nou împotriva Justiţiei şi a statului de drept, a României şi a cetăţenilor. România nu poate fi pusă la dispoziţia celor care vor să instaureze controlul politic asupra justiţiei“. Perfect de acord. Dar care îi sunt faptele?

Fie Dragnea e total incompetent ca lider al ţării şi al PSD, calitate în care ar trebui să ştie şi să se implice ori de câte ori se dă o lovitură de stat şi se îngroapă democraţia. Fie minte de stinge afirmând insolent că n-ar fi „discutat cu... Toader despre vreo OUG de amnistie...“.

Ce face pentru a-şi apăra ţara? Cine ajută, dacă un partid şi un guvern-marionetă au luat ţara în captivitate şi blochează buna funcţionare a instituţiilor şi autorităţilor publice, lăsând fără sânge naţiunea, a cărei resursă vitală sunt cetăţenii? Fiindcă, iată, cetăţenii, masiv descurajaţi de asasinarea justiţiei, a separaţiei puterilor şi a statului de drept îşi fac bagajele şi emigrează.

Nu-i de datoria preşedintelui ales direct de cetăţeni să intre în acţiune? Nu-i de datoria instituţiilor de forţă ale statului de drept scos din funcţiune? N-ar fi trebuit să declanşeze şeful statului de mult, conform articolului 2 al Constituţiei, procedura scoaterii grupului infracţional organizat, care a devenit partidul social-democrat, în afara legii? N-ar trebui el să declare stare de necesitate? N-ar trebui arestaţi mafioţii pucişti? Ce aşteptăm?

Venezuelizarea ţării? Pe vândutul avocat al poporului care, în loc să protejeze naţiunea, preferă să apere GIO? Aşteptăm să iasă în stradă România care nu mai e în ţară? Care, dacă lucrurile continuă în aceeaşi vână, se va dezbăra, plină de lehamitate, nu doar de propriul stat ci, vai, şi de propria cultură şi obârşie? Şi unde sunteţi, magistraţi români?

Demnitatea voastră este de vânzare? Unde eşti, popor român? Crezi că, dacă taci şi, în loc să ieşi în stradă, aştepţi zile mai bune, te vei salva de cei care te calcă iarăşi pe grumaz? Şi unde eşti Gerrmania? Unde eşti, Merkel? Unde-i colega de partid a lui Dragnea, Andrea Nahles, şefa SPD? Dar Guy Verhofstadt, liderul ALDE şi tovarăşul de partid european al iliberalului cuplu Tăriceanu-„Slugărel“?

Verhofstadt a promis să dea afară din ALDE filiala românească a unor Norica Nicolai, Renate Weber et eiusdaem farinae. Căci „Tăriceanu mi-a promis că guvernul României va respecta întru totul recomandările Comisiei de la Veneţia... Promisiunea nu a fost respectată... Cu asemenea parteneri... nu vom merge la alegeri“, a arătat Verhofstadt, citat de G4media.

Toţi cei care, în loc să ajute, absentează nemotivat, lăsând în agonie România, toţi indiferenţii, egoiştii, laşii, scepticii, descurajaţii, resemnaţii, fataliştii, deznădăjduiţii, toţi cei care îşi întorc acum faţa dezgustaţi, se fac complici la uciderea unei naţiuni.

E posibil ca Tăriceanu, el însuşi şantajat cu acuze de matrapazlâcuri şi corupţie, să fi anticipat excluderea, care ar putea avea loc peste câteva zile, în Franţa, la congresul ALDE. E plauzibil ca Tăriceanu să-i fi dat, deci, lumină verde lui TT. Căci riposta lui Verhofstadt nu poate să-i intereseze din cale afară pe nişte mafioţi întorşi oricum cu faţa spre Rusia lui Putin. Sau pe complicii lor.

Unde eşti, deci, Europa? La susţinut islamismul teocraţiei iraniene? La analizat în exclusivitate Polonia şi Ungaria pentru că au guverne de dreapta? La vituperat exclusiv liderul de la Budapesta, cum face mai nou Jean-Claude Juncker? Da, antisemitismul crescând se cere contracarat urgent. Dar nu e singura ta problemă! Şi unde eşti, America? Unde eşti, Trump? Unde eşti, democraţie israeliană, pe care o curtează mafia politică românească spre a-l impresiona pe preşedintele american? 

Toţi cei care, în loc să ajute, absentează nemotivat, lăsând în agonie România, toţi indiferenţii, egoiştii, laşii, scepticii, descurajaţii, resemnaţii, fataliştii, deznădăjduiţii, toţi cei care îşi întorc acum faţa dezgustaţi, se fac complici la uciderea unei naţiuni. La asasinarea ideii europene. Şi la degradarea decisivă a alianţei transatlantice. A venit momentul ca românii să se unească şi, alături de prietenii lor din vest, să-şi apere nevoile şi neamul. Altfel sunt pierduţi cu toţii. Individual şi colectiv.

Petre Iancu - Deutsche Welle

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

Utilizator Adevărul
20.02.2019, 16:12:57

Comentariu considerat abuziv.

M Costi
20.02.2019, 16:24:20

@Peter Moscu , alias Petre Iancu - Puteti argumenta afirmatia "...bugetul pesedist. Care ne omoară..." ? Pe cine "...ne omoară..." , pe ziaristii ( sanchi , politicienii ) evrei plecati din Romania si stabiliti in Germania ? Si care scriu texte si lozinci propagandistice anti PSD sub sigla Deutsche Welle ...! Eu sunt de parere sa nu mai ...muriti de grija Romaniei si romanilor , mai bine ingrijiti-va de propria stare in Germania , tara in care se inmultesc manifestarile naziste si antisemite , asa cum a declarat prim-ministrul Statului Israel !

-13 (19 voturi)
BIRIS VETA
20.02.2019, 17:15:15

Amice M Costi, ti-am scris si mai demult sa lucrezi la semnele de punctuatie, dar vad ca nu am cu cine. In fine. A doua chestie, pe care nu vrei sa o intelegi, este ca bugetul PSD este bun, insa nu e ancorat in realitatea incasarilor. E bine ca se maresc salarii si pensii, dar ce te faci cand nu incasezi la bugetul de stat cat e necesar sa-ti acopere fanteziile? Apoi, ca tot vorbeai de antisemitism, Romania nu e doar a romanilor verzi (gen M Costi, Dragnea si Dancila), ortodocsi de 2000 de ani si asa mai departe, ci este si a celor de alte etnii (maghiari, unguri, turci, etc). Mi se pare ironic ca pe ''evreul'' Petre Iancu il doare mai tare de Romania decat romanilor verzi mentionati mai sus!

+6 (10 voturi)
Mircea Lupan
20.02.2019, 16:41:30

Bun articolul. In fiecare zi suntem confruntati cu noi mizerii infaptuite de gruparea de idioti a coalitiei. In 1989, eu si multi din cei de-o varsta cu mine, aflati la anii maturitatii, am dorit schimbarea regimului social-politic pentru a avea o viata libera si normala. Hidra comunistoida s-a infiltrat in noile partide, a impiedicat reformarea societatii si a reusit astazi sa ne-ntoarca la dictatura. Ne spunem ca vom schimba situatia la alegeri. Cum, daca potrivit sondajelor, 30% din votantii din Moldova si Muntenia vor vota tot PSD si ALDE? Cum, daca opozitia nu se uneste in baza unei platforme de actiune, pe care sa o faca cunoscuta imediat? Lumea s-a saturat de incertidudini. Ce fac tinerii, ma refer la cei pana in 40 de ani, se culca pe-o ureche si asteapta, asemenea lui Natafleata sa le pice para? Deja suntem in criza de timp. Prostimea de guvernanti nu va parasi de buna voie puterea. Ce facem, asteptam sa vina cineva din afara sa ne faca ordine? Si cine or veni, americanii, vest-europenii, rusii? In rest, vorba lui Caragiale (Conu' Leonida fata cu reactiunea): "Bravos natiune! Halal sa-ti fie! Traiasca republica!". Calul sperantei trebuie spalat de noroi.

+8 (10 voturi)
kitty kat
20.02.2019, 17:05:40

Felicitåri pt. articol. Am pus niste arpacas la fiert ca så fac o colivå. Mda, fac o colivå pt. statul de drept ce a decedat in urma ultimei ordonante datå de Tudorel bubosu ce modificå jusitia dupå placul tåtucului infractor DRACnea. Tara o ia la vale dupå Venezuela... Concluzie: ori iestiti in stradå si vå strigati nemultumirea ori mancati coliva ce o pregåtesc acum!

+5 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările