Ovidiu Raeţchi, scrisoare deschisă adresată ministrului Transporturilor: Vă rog să deblocaţi şi urgentaţi construcţia magistralei 7, vitală pentru Sectorul 5

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Raeţchi, deputat PNL. FOTO David Muntean
Ovidiu Raeţchi, deputat PNL. FOTO David Muntean

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a transmis, luni, o scrisoare deschisă ministrului Transporturilor, Dan Costescu, căruia i-a solicitat deblocarea şi urgentarea construcţiei magistralei 7 care să deservească zonele Rahova şi Ferentari, punctând faptul că studiul de prefezabilitate a fost deja aprobat.

Deputatul liberal Ovidiu Raeţchi îi solicită ministrului Transporturilor, Dan Costescu, să ia susţină deblocarea construcţiei magistralei 7 care ar face legătura între cartierele Rahova şi Ferentari cu centrul Capitalei. 

„Am luat act de declaraţiile dumneavoastră privind tratarea cu prioritate a construcţiei unei linii de metrou între Gara de Nord şi Otopeni, precum şi construcţia, în paralel, a unei căi ferate între gară şi aeroport. Deşi pot înţelege importanţa celor două proiecte, chiar dacă deservesc aceeaşi zonă, aş vrea să vă atrag atenţia asupra unui alt proiect major de infrastructură, vital pentru Sectorul 5, dar care ar conduce şi la decongestionarea traficului în întreaga Capitală. Vă solicit, pe această cale, să luaţi în considerare deblocarea construcţiei magistralei 7, care ar lega cartierele Rahova şi Ferentari de centrul Bucureştiului. Sunt convins că ştiţi  că zonele care nu au acces la metrou, fie că vorbim de Bucureşti sau Londra, sunt mai puţin atractive pentru investitori, iar preţurile locuinţelor se situează mult sub medie, cu consecinţe asupra nivelului de trai“, precizează Raeţchi.  

Potenţialul candidat al PNL pentru Primăria Secotorului 5 punctează faptul că această unitate administrativ-teritorială a fost neghlijată de autorităţi, iar acest lucu nu tebuie să se mai întâmple. „Aceste zone din Bucureşti sunt condamnate la subdezvoltare şi la izolare. Pentru că fosta administraţie a Sectorului 5 a avut cu totul alte preocupări, nimeni nu a fost interesat să pună pe harta priorităţilor de infrastructură a Bucureştiului construcţia unui metrou care să ajungă în zonele Rahova şi Ferentari din Sectorul 5“, a adăugat liberalul

Raeţchi a prezentat şi un răspuns al metrorex referitor la problematica magistralei 7, considerat neclar de liberal: „Studiul de Prefezabilitate a fost aprobat în data de 18.05.2012. În data de 07.06.2012 contractul a fost sistat până la clarificarea aspectelor contradictorii în legislaţia proiectelor derulate prin Parteneriat Public Privat”“, a mai punctat liberalul care a subliniat că în acest moment dezbaterea publică despre subiectul metroului înzona rahova e complet absent. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite