Ovidiu Silaghi şi Eduard Hellvig au demisionat din Camera Deputaţilor. Următoarea destinaţie, Parlamentul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PNL Ovidiu Silaghi, a demisionat, marţi, din Parlament, gestul său fiind urmat de colegul său liberal, Eduard Hellvig. Cei doi urmează să preia cele două mandate de europarlamentar care le revin liberalilor.

Demisia lui Silaghi a fost anunţată de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat la B1 TV că atât Silaghi, cât şi Hellvig vor prelua cele două mandate de europarlamentar care le revin liberalilor.

Camera Deputaţilor urma să dezbată cererea DNA privind începerea urmăririi penale în cazul lui Ovidiu Silaghi, acuzat de trafic de influenţă, în perioada în care era ministru al Transporturilor în primul guvern condus de Victor Ponta.

Conducerea Camerei Deputaţilor a dat, luni, un termen de 30 de zile pentru rezolvarea cererii procurorilor, deşi anterior, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, susţinea că acest caz va fi discutat în două-trei săptămâni.

În condiţiile în care Silaghi a demisionat din Parlament, nu mai este necesară aprobarea de către Camera Deputaţilor a declanşării urmăririi penale a acestuia.

În ce îl priveşte pe Eduard Hellvig, acesta va prelua unul dintre mandatele de europarlamentar, posturi vacantate după ce Cristian Buşoi a fost numit la conducerea CNAS, iar Ramona Mănescu a fost numită ministru al Transporturilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite