Politică

articolul anterior articolul urmator

Păcatul malahiei sau mitul unificării dreptei

28
25 Mar 2017 07:03:01
Mihnea Dumitru

28 Comentarii

silent warrior
25.03.2017, 07:30:50

Asta-i , domnu` Dumitru ! Nu-mi venea cuvantul , prin care sa descriu articolele dvs. Labareala e f potrivit. As adauga eu ...labareala sinistra . Multumesc !

0 (6 voturi)
Mircea Nistor
25.03.2017, 07:37:23

Într-o societate democratică,unitatea se exprimă prin diversitate de opinii,dar atașament la niste principii de bază.Lăsați PSD-ului plăcerea dubioasă de a cultiva"unitatea de monolit a partidului".La capătul opus lui,ca într-o oglindă,putem întrevedea"Noua Dreaptă".Care aspiră cel mai cu succes la titlul de "vechea l...ă".

0 (2 voturi)
Papa Raţă
25.03.2017, 09:19:45

Nu ,,lăbăreală,, ci bălăcăreală, Mihuț, de la Bălăceanka.. Și nu de la ,,laba,, Tătukăi, că el încă n-a pus cu totul laba pe Nicușor-ban, antrenor la Circul de echilibristica maimuțonă..,, dar nici pe Bușoi, care se dă nepot din soacra de Buș și ginere de Attila ( Inainteeee!!! Innainte!!!...) , n-a pus laba (încă..) pe CCR, TVR și mai are Dar, la sigur, a pus laba pe Băsescu, în pivnița .. de sub Parchet.. Acu, îl gonește pe Cioloș și nu-l poate găbji, că ăsta îi scapă din labe, ca peștele: cum îl înhață de coadă - cum nu e ! - se dă la fundul băltoacei.. apoi iese, că pute.. apoi, iar se cufundă Toți ,,dreptacii,, aleargă să-l prindă cu năvoadele și nu reușesc, că Tătuka le sparge din timp. Aveți, Mihuț, dreptate: Țara e strâmbă din cauza că Dreapta e strâmbă ? De trei decenii se bat cap în cap și nu-și poate veni.. mintea de pe urmă.. Doamne, poate ți-a mai rămas pe undeva .. luminează-i, adună-i, botează-i , descântăi.. Cât nu-i ia Tătuka cu totul .. ca ofrande. Vai, ce tranziție !!

0 (4 voturi)
Scorilo
25.03.2017, 09:46:27

Ar fi fost (ar fi) necesara o "autoanaliza"...Care ar fi parerea partidelor despre ele insele (un sondaj)...Care ar fi parerea domnului Ciolos despre el insusi (fara sondaj)... 1.Cand o multime de oameni (un mare partid) care se cred (se crede) "importanti" (important) in societatea romaneasca SE UMILESC in fata unui individ (persoana) RUGANDU-SE de el sa intre in partidul lor cu speranta ca acesta va fi LUMINA care ii va salva de la un esec rasunator,nu este in regula...NU ESTE NORMAL ! Avem de-a face cu oameni fara coloana vertebrala...Fara personalitate...Fara mari pretentii de lideri... 2.Cand un om isi "NEGOCIAZA" intrarea intr-un partid,oricare,indiferent (avand tot felul de pretentii),fara o anume directie politica,fara a demonstra calitati politice deosebite (as zice din contra),ne ofera posibilitatea de a trage concluzii despre "autocaracterizare" sa...Se crede un om PROVIDENTIAL,nu ? Daca o organizatie cu zeci de mii (sute de mii) de oameni se ROAGA de tine,cum te consideri? Se crede un om foarte CAPABIl (lucru nedemonstrat)... Se crede un om de NEINLOCUIT ... Si in acest mod,intr-un final,pot ajunge (eventual),dictatori...Au fost multe asemenea cazuri in istorie...Caracterul OMULUI SIMPLU nu rezista in asemenea situatii si cedeaza ...Asemenea oameni se vad intrati in ISTORIE ! ISTORIA nu se "descurca" fara ei ! Care sa fie (totusi) motivul demersurilor facute de cele doua multimi de oameni de asa zis "partide" ? Aceste lucruri ("bajbaielile" actuale) se vad si vor avea consecinte...Romanii mai apreciaza,inca,moralitatea. caracterul si corectitudinea...Calitati ce se dovedesc a fi din ce in ce mai greu de gasit in societatea romaneasca...Exemplul de mai sus este edificator din acest punct de vedere. Noapte buna !

0 (4 voturi)
Stancu Dan
25.03.2017, 10:09:13

Intrebarea e daca cetatenii care se pretind de dreapta sunt constienti de pericolul reprezentat de pesede. Probabil unii dintrei ei chiar sunt constienti, dar am impresia ca sefii cei mari nu sunt. Sau, poate, cine stie, unii din acei sefi sunt atat de ahtiati dupa ciolan incat sunt gata sa faca jocul pesedeului.

+1 (3 voturi)