Politică

articolul anterior articolul urmator

„Pactilina“, medicamentul supravieţuirii politice

48
18 Jan 2015 17:16:44
Liviu Iolu
Premierul Victor Ponta şi Preşedintele Klaus Iohannis
Premierul Victor Ponta şi Preşedintele Klaus Iohannis

S-a descoperit „Pactilina“, medicamentul care îţi prelungeşte viaţa politică. Pentru o asemenea revelaţie, domnul Victor Ponta ar putea să fie făcut doctor în supravieţuire la guvernare cu idei luate de-a gata. Medicament simplu, pentru a produce „Pactilina“ nu e nevoie de cine ştie ce alchimie şi nici de laureaţi ai Nobelului în ştiinţe politice.

Medicamentul supravieţuirii la guvernare conţine doar o foaie albă de hârtie pe care se aşază câteva vorbe frumoase care încep cu “de comun acord“, se face un amestec de semnături ale unor şefi de partide şi se dă bagă cu forţa pe gâtlejuri, gratuit, să-l înghită tot poporul.

Istoria „Pactilinei“ nu e cunoscută în totalitate, nu se mai cunoaşte exact şeful de trib care, aflat la ananghie, cu sula în coaste şi cuţitul lui Vanghelie la gât, a inventat-o. Cert e că în epoca medievală a democraţiei Iliesciene administrarea „Pactilinei“ a dat roade, iar reţeta ei a rămas agăţată pe undeva printre perdelele Cotrocenilor fiind găsită mototolită, întâmplător, la prima întâlnire de taină Iohannis – Ponta, probabil de consilierul de neînlocuit Dan Mihalache. Când a văzut ce simplă e reţeta, premierul Ponta ar fi strigat de trei ori „ura“, şi-a scuipat în sân şi şi-a însuşit, imediat, aşa cum era obişnuit, paternitatea ideii de producere în masă a „Pactilinei“.

Ca să fie reomologat în 2015, medicamentul a fost administrat prima dată chiar de către preşedintele Klaus Iohannis. Când a văzut ce rezultate uimitoare are în domeniul bugetului Apărării, Victor Ponta a cumpărat o cutie întreagă de „Pactilină“ pe care să o folosească la scară largă: pentru autostrăzi,  Educaţie,Sănătate şi, nu în cele din urmă, pentru Cultură.

Când mai multe companii fac un pact de păcălire a clienţilor prin fixarea preţului cel mai mic la nivelul pe care managerii îl stabilesc de comun acord, ele sunt amendate aspru de Consiliul Concurenţei. Când mai multe partide fac un pact, acesta este aplaudat de toată lumea deşi devine clar că în piaţa ideilor politice şi administrative nu mai există concurenţă reală şi, în final, cetăţenii vor avea de pierdut. Guvernarea prin pacte semnate de toate partidele nu mai este o guvernare reală, este un troc politic. Legislativul preia puterea executivă – prin liderii care semnează aceste documente într-o concordie suspectă – iar miniştri nu mai guvernează ci execută un plan de afaceri ca într-o multinaţională unde acţionarii s-au înţeles, în decembrie, asupra bugetului pe tot anul.

„Pactilina“, medicamentul surpriză scos din jobenul magicianului Iohannis, are efecte adverse care vor da curând dureri mari de cap cetăţenilor votanţi. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

48 Comentarii

Vanatorul/d.c.
18.01.2015, 17:40:43

E doar aparent inexplicabila (dar din ce in ce mai des..condamnata in presa romana si straina) "conlucrarea" si susoteala saptamanala dintre Iohannis si acest bolsevic intarziat-Prim-ginericu' maretei patrii anteniste si mafiotizate pana la nivelul ultimului catun uitat de Dumnezeu, catun avand fie primar pesedist fie liberal. Pe mine, personal, ma doare la tenesi de mazeta teutona si docila a mafiotilor PNL+PDL, care doar maimutareste presidentia si care parca suge bomboane cand ..citeste fituici puse in fata de catre Dan Mihalache. Si tot la tenesi mi se localizeaza durerile produse de garagaraga vuvuzeilor lui, sau a gugustiucilor care vad in el.."providenta", cand, de fapt, el e de-o submediocritate monumentala, un fripturist conjunctural mai mult decat caraghios in amatorismul lui politic jenant si duplicitar, unul care habar n-are cu ce se mananca jobul..suprem in statul roman..! Problema mea si a unora (din ce in ce mai multi) ca mine, consta in faptul ca Institutia prezindentiala insasi e atrasa intr-o cardasie menita a-l reabilita pe Ponta, prin prin tot felul de ..gangureli "tete-a-tete" si pacte care mai de care mai.."coabitante", ale caror singura intentie e sa arunce praf in ochii romanilor, UE si SUA..! Personal, nu m-a interesat niciodata sa..coabitez cu cei fara, discernamant, fara demnitate, fara dragoste fata de adevar si dreptate, fara caracter..! Fie ei romani sau nemti..! Nu dau doi bani pe snobi, filifizoni, ipocriti si gugustiucii gata oricand sa ridice statui submediocritatii de care se simt reprezentati si sa inventeze merite acolo unde e doar..fanfaronada, meschinarie si amatorism..! Adica, oameni de nimic sub aspectul moralitatii si a constiintei..!

+8 (16 voturi)
Nicholas Kazan
18.01.2015, 18:03:02

Te burzulești Tigrussy, de-ți sar penele. I-a nu-l mai ocărî pe Klaus, și pentru ce?, doar pentru că nu ți-a oferit postul de a-i pasa fițuici - te oftici pe Mihailache! Ce-ai face dacă te-ar pune Klaus logofăt? i-ai traje în țapă pe Ponta cu șleahta lui, că să scutești poporul de guguștiuci, să le tai pliscul? Păi așa se demonstrează sublima dragoste de adevăr, purul discernământ, sterlina demnitate, nepângăritul caracter democratic care, judec după pronunțările elocvente și mult gornițate, de califică ca paragon al dreptății și far al moralității spre care trebuie să navigăm luntrele, în marea zbuciumată a Europei de care ne-am agățat cumva? OK, m-ai convins, acum, ce ne sfâtuiești să facem acuma ni. Poruncă!

-6 (14 voturi)
Liviu Bogoiu
18.01.2015, 18:09:12

Daca te iei acum de Johannis inseamna ca ai mari probleme cu caracterul tau.

-3 (13 voturi)
Vanatorul/d.c.
18.01.2015, 18:13:26

Ati ratat de putin o revolutie a ..mentalitatii, imbatandu-va cu apa de ploaie si cazand in extazul celor care isi gasesc intodeauna un "vitel de aur" pe care sa-l slaveasca si la care sa se inchine..! Coborati cu picioarele pe pamant si nu mai cautati merite acolo unde-i doar meschinarie politica, goliciune si praf in ochi..!

+3 (13 voturi)
Caid Airam
18.01.2015, 18:55:19

Tupeistul Mitomanul Plagiatorul POMPA ,nu se lasa copiaza tot ce prinde.Scapati odata de imbecilul asta,ca iara ds-a suit scroafa-n copac. Crede ca romanul mai rabda mult? Domnilor de la COMISIA DE ETICA acoperiti si voi plagiatorul?Faceti ceva!Ne-am saturat de mutra asta schizo.

+2 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (48)

Modifică Setările