Politică

articolul anterior articolul urmator

Paleologu: "PDL ar trebui să caute uniunea cu Mişcarea Populară, dar Blaga nu e în stare să unifice"

3
23 Jul 2013 12:06:37
Autor: Mădălina Mihalache
Deputatul PDL Theodor Paleologu FOTO Arhiva Adevărul
Deputatul PDL Theodor Paleologu FOTO Arhiva Adevărul

Deputatul Theodor Paleologu consideră că PDL ar trebui să formeze front comun cu Mişcarea Populară pentru a lupta împotriva Guvernului USL, completând că preşedintele PDL, Vasile Blaga, "nu este în stare să unifice".


"Într-o logică sănătoasă, trebuie să ne unim împotriva Guvernului USL, să avem o listă comună la alegerile europene, dar e clar, pe zi ce trece e mai clar, că Vasile Blaga nu e în stare să unifice, că este un factor de diviziune. Dacă Eugen Tomac este preşedintele noului partid Mişcarea Populară este graţie atitudinii avute la Congresul din urmă, atitudine confirmată în lunile care au urmat, această excludere, marginalizare cu înjurături, în stil românesc, bădărănesc, mitocănesc, a tuturor celor care nu l-au susţinut pe Vasile Blaga. Aşa că este rezultatul unei atitudini sinucigaşe, după părerea mea", declară deputatu, citat RFI.

Paleologu adaugă că la Congresul PDL, Eugen Tomac, primul preşedinte al noului partid Mişcarea Populară, a fost criticat "într-un mod absolut scandalos şi total necolegial de către actuala echipă de conducere".

"Erau în competiţie Eugen Tomac şi Cristina Trăilă pentru poziţia de secretar executiv pentru relaţii internaţionale. Era evident pentru absolut oricine că Eugen Tomac era omul potrivit la locul potrivit. A fost dat la o parte în mod necolegial şi absolut inadmisibil, aşa că să nu ne mirăm că acum este preşedintele noului partid înfiinţat. Iată unde duce această atitudine închisă, de excluziune a celor care nu sunt entuziaştii actualei echipe", a completat Paleologu.

Paleologu susţine unificarea dreptei, însă menţionează că între Mişcarea Populară şi PDL vse va afla în competiţie. "Dacă oamenii ar avea mai mult scaun la cap, s-ar face uşor (unificarea dreptei-n.r.). Dar nu e cazul, oamenii sunt iraţionali, mai cu seamă când intră într-o logică de confruntare, de competiţie. Vă daţi seama că acum competiţia va fi care pe care, adică Mişcarea Populară sau PDL, care va depăşi pe celălalt la alegerile europene. Asta propunem noi electoratului de dreapta? E de râsul curcilor", a conchis Paleologu.

Eugen Tomac, deputatul care a demisonat vineri din PDL, va fi preşedintele noului partid Mişcarea Populară. Anunţul a fost făcut de Elena Udrea, la Adevărul Live.

Materiale pe aceeaşi temă:

Mişcarea Populară va fi înregistrată astăzi ca partid politic

Cine este Eugen Tomac, primul preşedinte al Mişcării Populare

Mişcarea Populară şi-a ales preşedintele: Eugen Tomac

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

corina coman
23.07.2013, 17:49:47

Mă tem că Theodor Paleologu își arată încă o dată inaptitudinea în ale politicii. Nereușind să genereze schimbări în PDL din interior (și este vina ”reformiștilor”, a nimănui altcuiva), omul speră ca situația să fie schimbată din exterior (cu Mișcarea Populară pe post de ciomag în capul lui Vasile Blaga). PARTIDELE SE REFORMEAZĂ DOAR DIN INTERIOR, ESTE ELEMENTAR; te-ai aștepta ca un om educat să știe asta. Iar Vasile Blaga nu poate ceda sub nicio formă la presiuni venite din exteriorul PDL decât cu prețul propriului viitor politic. Cât despre a înființa un nou partid pentru a-l uni câteva luni mai târziu cu alt partid, este cararaghios și, nu în ultimul rând, este o țeapă trasă celor care au contribuit prin semnătura lor la înființarea noului partid. Chestia este că datorită cotoielii inevitabile ce va urma, așa-zisa Dreaptă românească va asigura victoria PSD.

+1 (1 vot)
Dumitru Rizoaica
24.07.2013, 01:39:24

Theodor Paleologu va demisiona sau va fi dat afara din PDL si va ramane fara ..coledzi!

+1 (3 voturi)
Dumitru Rizoaica
24.07.2013, 01:40:03

BASESCU este motul "rahatului" rau mirositor, numit clasa politica romaneasca! Iar toata aceasta mizerie va continua sa otraveasca Romania si vietile noastre, pana cand vom inlocui actuala "politica pentru Ciolan", cu "politica pentru Patrie", conform http://dumitrurizoaica.blogspot.com/! Aceasta "inlocuire" este extrem de simpla, fiind nevoie DOAR sa fie adusa in DEZBATERE PUBLICA! Iar aceasta aducere in dezbatere publica poate fi facuta de un "grup" de 10-20 de jurnalisti, de un "grup" de 100-300 de protestatari, sau de un partid in care exista un ridicat procent de PATRIOTISM! Oricare dintre acesti subiecti, TREBUIE sa ceara conducerilor tuturor partidelor, sa ALEAGA varianta pe care ele o considera mai benefica pentru Romania, dintre cele doua prezentate pe http://dumitrurizoaica.blogspot.com/. Si atunci toate partidele vor "alege", chiar fara voia lor, "politica pentru Patrie"! DE CE? Pentru ca niciun partid si niciun politician nu-si va permite sa "aleaga" actuala "politica pentru Ciolan", care prabuseste Romania de 23 de ani!

+1 (3 voturi)
Modifică Setările