Politică

articolul anterior articolul urmator

Paleologu, prezidenţiabil PMP: După preşedintele jucător şi preşedintele spectator, e nevoie de un preşedinte învăţător

25
25 Aug 2019 13:02:07
Autor: News.ro

Theodor Paleologu, care urmează să fie desemnat astăzi candidatul PMP la Preşedinţie, precizează că va avea o campanie ca un curs interactiv, pro bono, la scara întregii ţări, pentru că, după preşedintele jucător şi preşedintele spectator, e nevoie de un preşedinte învăţător.

„În primul rînd mă gîndesc la tatăl meu. Lui vreau să-i dedic marea încleştare care urmează. Vocaţia mea este aceea de educator. Fiind vorba de o campanie prezidenţială, o voi trata ca pe un imens exerciţiu de pedagogie naţională. Campania mea va fi, de fapt, un curs interactiv, pro bono, la scara întregii ţări. Explic toate motivaţiile şi intenţiile mele în scrisoarea pe care am adresat-o tatălui meu”, a scris Paleologu, duminică, pe pagina sa de Facebook.

El spune, în scrisoarea către tatăl său, că este cu adevărat fericit doar atunci când citeşte o carte bună şi, mai cu seamă, când ţine cursuri.

„Fiind vorba, însă, de o campanie prezidenţială, o voi trata ca pe un imens exerciţiu de pedagogie naţională. Campania mea va fi, de fapt, un curs interactiv, pro bono, la scara întregii ţări, un curs despre valorile care ţin o societate împreună, despre moştenire şi educaţie, despre legătura dintre justiţie şi pace socială, despre dreptate şi libertate ca fundamente ale prosperităţii, despre grija pentru natură şi criza demografică, despre diplomaţie şi rolul României în lume. Îmi voi expune cu fermitate principiile şi punctele de vedere, dar în primul rînd voi asculta, căci un bun educator trebuie să asculte şi să faciliteze dialogul, să-i încurajeze pe ceilalţi să spună ce gîndesc”, scrie Theodor Paleologu.

În opinia lui Paleologu, după preşedintele jucător şi preşedintele spectator, e nevoie de un preşedinte învăţător: un învăţător care învaţă el însuşi, care ascultă şi pune întrebările cu adevărat importante, care intervine pentru a clarifica dezbaterea publică.

„Un preşedinte învăţător este un educator şi un inspirator, un continuator şi un transmiţător, un mediator şi un moderator, un ascultător şi un îndrumător. Doar un colosal efort de educaţie poate ridica această ţară. În ultimă instanţă toate problemele noastre încep şi se termină cu educaţia”, subliniază Theodor Paleologu.

Mihai Neamţu a anunţat, sâmbătă, că a acceptat invitaţia de a deveni membru PMP, dar că susţine candidatura la Preşedinţie a lui Theodor Paleologu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

25 Comentarii

Alfa Omega
25.08.2019, 13:13:06

Apropoo de iepurii din cursa ....

-1 (1 vot)
mihai radu
25.08.2019, 13:26:34

Uite unul pe care l-as vota cu inima deschisa,ar fi primul presedinte cu adevarat educat din toate punctele de vedere !

+2 (4 voturi)
Corina
25.08.2019, 13:54:28

Dacă nu l-ar fi susținut pe abominabilul președinte-jucător...

Popescu Maria
25.08.2019, 13:27:45

REGIMUL PESEDIST A FOST TOT TIMPUL BANDITISM DE STAT. Pesedismul a fost zamislit si pruncit de hidosul criminal prorus si antiroman Ion Iliescu, prin uluitoarea varsare de sange din decembrie 1989, prin conditiile de teroare si fraudare de care a dispus in mai 1990, ca sa devina presedintele tarii, prin naucitoarea mineriada din iunie 1990 pentru anihilarea oricarei opozitii si asigurarea continuarii comunismului sub forma mascata dorita de Gorbaciov, prin protocolul incheiat cu Gorbaciov in 1991, in care Iliescu declara, in scris, ca Romania nu are nicio revendicare teritoriala si va merge alaturi de URSS inainte, in mod hotarat. Sub aceasta zamislire si patronare ilesciana s-a deslantuit jaful cel mare, prin care comunistoizii securisti si-au impartit tara intre ei si au anihilat intreaga industrie construita inainte de 1989. Pesedeii au luat tara in primire fara datorii externe si lasa nepotilor nostrii sarcina sa achite astronomica cifra a miliardelor de euro imprumutate din banci straine, ca sa mai poata plati salariile si pensile normale si sa beneficieze ei insisi de salarii si pensii nesimtite. Pesedeii si-au facut din fiecare judet al tarii o feuda, un voevodat stapanit de un pesedist comunist, numit ,,baron local”. Ganditi-va la acesti baroni locali si nominalizati unul macar, care nu este miliardar, care nu are dosar penal de jefuitor de tara, sau poseda carte, este cinstit si patriot. Niciunul. De ce am acceptat ca acesti derbedei politici sa se adune periodic la Bucuresti si sa hotarasca destinele tarii si ale poporului roman si sa schimbe legile cum vor, fiindca pot ? De ce am lasat banda lui Dragnea si Tariceanu sa guverneze si sa destructureze tara, fara sa construiasca nimic, timp de doi ani si jumatate ? De ce nu inlocuim imediat guvernul Dancila cu un guvern national, care sa pregateasca alegeri corecte, la care sa poata participa intregul electorat ?

+4 (4 voturi)
foarte atent
25.08.2019, 13:33:46

dupa doi presh kgb-isti si unul securist , acum sa vina si unul pafarist !! pardon , pafarrist !!

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (25)