Politică

articolul anterior articolul urmator

Palma dată de V.V. Dăncilă memoriei regilor României

100
24 Nov 2018 04:35:43
Mircea Morariu
Sala Tronului
Sala Tronului

Înainte de a fi concediat din guvernul României, catastrofalul fost ministru al Culturii, odinioară preţuitul actor George Ivaşcu, astăzi un simplu şi inutil rebut politic, a mai făcut o  nefăcută.

A aprobat în cel mai iresponsabil şi descalificant chip cu putinţă solicitarea ca Sala Tronului din Palatul Regal, astăzi Muzeul Naţional de Artă al României, să fie folosită drept restaurant, sală de mese, loc unde se bea ţuică, vin, whiskey, se îngurgitează aperitive, de nevolnica, semidocta, semi-analfabeta V. V. Dăncilă. Fosta şefă a domniei-sale.

De ce o fi făcut cetăţeanul Ivaşcu George această ultimă ticăloşie din cariera lui de ministru fără istorie numai bunul Dumnezeu o ştie. Din neştiinţă, din prostie, din incultură, din slugărnicie, din micimea spiritului. Toate ipotezele sunt deschise. Dl. Ivaşcu şi-a încheiat astfel în cel mai lamentabil chip cu putinţă inutila trecere prin guvernul României, loc de unde doar a încasat leafă degeaba şi s-a decredibilizat pe vecie. Merită pentru asta huiduieli la scenă deschisă.

În schimb, insa care zilnic face de râs ţara condamnată să suporte nenorocirea de a avea un premier cu un IQ redus la minimum, aşa cum este cel al fostei inginere din Videle, a făcut-o spre a ne ma demonstra o dată că merită să îl slujeşti pe inculpatul Dragnea Nicolae Liviu atunci când îţi poţi aroga dreptul de a-ţi bate joc când vrei tu de cutume, de bună cuviinţă, de bun simţ şi, mai presus de toate, de istoria României.

A avut grijă întreaga guvernare pesedisto-aldistă să compromită sărbătorirea Centenarului Unirii. Însă vârful de sarcină al ratării deliberate a sărbătoririi aşa cum se cuvine a acestui mare moment din istoria României s-a înregistrat de când prin Palatul Victoria bântuie lăbărţata fiinţă pe nume Dăncilă Viorica Vasilica. A venit cireaşa de pe colivă. Cu numai câteva zile înainte de 1 Decembrie, neterminata coană Dăncilă îşi exhibă di grande ţopenia şi îşi îngăduie luxul de a batjocori istoria ţării mergând până acolo cu neruşinarea asociată cu prostia încât dă o palmă memoriei Regilor României a căror contribuţie a fost decisivă întru săvârşirea şi desăvârşirea Unirii. Bea, mănâncă, ciocneşte pahare, chicoteşte,clefăie, râde, râgâie, se comportă porceşte într-un loc pe care nu a îndrăznit să îl pângărească nici măcar Nicolae Ceauşescu.

Şi uite aşa măştile au căzut definitiv. Vreme de câţiva ani, pesediştii au făcut efortul de a mima că respectă, în fine, Casa Regală şi faptele marilor regi ai României. Carol, Ferdinand Întregitorul, Mihai. În urmă cu un an au vărsat lacrimi de crocodil la moartea ultimului Rege al României în încercarea de a-şi deghiza condiţia de urmaşi ai lui Petru Groza, Gheorghiu-Dej, Ana Pauker, Nicolae Ceauşescu. Au mimat regretul pentru felul incalificabil în care întemeietorul PSD, bolşevicul Iliescu Ion, s-a purtat ani de-a rândul, după 22 decembrie 1989 ,cu regele Mihai. În plus, pesediştii lui Dragnea, Dăncilă, Nicolicea, dar şi preşedintele Senatului, dl. Călin Popescu-Tăriceanu au cumpărat conştiinţa urmaşilor Majestăţii Sale, ceea ce se cheamă azi Casa Regală refuzând să comenteze blasfemia comisă de numita Dăncilă. De teama de a nu pierde banii pe care i-i pune lunar în puşculiţă compromisul guvern al României. Făcându-se că nu observă că numai cu un an în urmă în locul în care doamna Dăncilă a întins o masă şi s-a crezut Regină, ea, o impostoare, o neavenită, o Neica Nimeni care de abia a trecut examenul de treaptă pe vremea când era liceană, s-a aflat trupul neînsufleţit al Tatălui doamnei care se recomandă drept Custodele Casei Regale.Demnitatea nu se mai poartă nici pe la rămăşiţele a ceva care a făcut odinioară cinste României.

Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

semisotsemitatitri
24.11.2018, 05:53:23

In afara de injuraturile care sunt specifice, eu nu inteleg ce vrea sa zica autorul ! E grav ca in Sala Regelui s-a facut Restaurant de mancat ? Da ce poate fi ata de grav intr-un loc de mancat ? Si ce treaba are studiile (ale unei Prim Ministru) cu Mancatul ?!

-31 (41 voturi)
semisotsemitatitri
24.11.2018, 06:20:51

Morariu. Sa nu se creada ca e ceva impotriva Profesorului: In opinia mea trebuie sa gandim modern: se stie ca la case este la moda zona numita Living. Livingul este un spatiu unde englezii importanti se recreeau. O alta zona importanta la englezi era Dining. Diningul este spatiul unde mancau. Ce e special in acest aranjament e ca Livingul cu Diningul in majoritatea cazurilor sunt 2 zone in aceeasi incapere. Si evident al treilea loc important la englezi in casa era Water Closet. Water Closetul era spatiul din casa unde englezii bogati isi terminau ciclul vietii cotidiene. De ce sunt foarte importante aceste lucruri ? Pentru ca de aici vine stigmatul WC ului in fundu curtii. La noi in epoca medievala omul trebuia sa mearga la WC nu in casa langa Dining, ci hat la o distanta, ceea ce e considerat inapoiere medievala.

-24 (26 voturi)
Mircea B.
24.11.2018, 08:20:26

adin Iar ai trecut pe țuica de pufoaică?!

+10 (12 voturi)
Crina Mate
24.11.2018, 09:00:43

Eu recunosc ...nu sunt regalista. Nu vad gravitatea gestului veoricai din punctul de vedere al domnului Morariu ( desi mi se pare macabru sa servesti masa in locul unde a stat cadavrul unui om! ) Dar de acest aspect nu e vinovata proasta satului . Are consilieri de doi bani daca a facut ce a facut, Vreau doar sa remarc cat de vanitoasa pe langa proasta e inculta de varf a Romaniei!

+3 (11 voturi)
Popa Basca.
24.11.2018, 09:14:32

Regii Romaniei nu vor putea fi atinsi de ticalosia voastra,a politicienilor si a jurnalistilor vanduti,atata timp cat mai exista romani care au citit cartile de istorie si vor avea grija sa transmita mai departe ceea ce au citit.Voi,jurnalistii,va faceti uneltele unora,sau ale altora,in functie de interesul vostru de moment.Cine sa va mai bage in seama?Exista politicieni care au propus scoaterea istoriei din programa scolara si istorici care au inceput sa reinventeze istoria...Nu mai plangeti cu lacrimi de crocodil pe mormintele regilor nostri,ca oricum nu va crede nimeni!

-6 (16 voturi)

Vezi toate comentariile (100)

Modifică Setările