Politică

articolul anterior articolul urmator

Palmă pentru Ion Ştefan. Cseke Attila a suspendat concursul pus la cale de fostul ministru al Dezvoltării

4
17 Jan 2021 18:17:27
Autor: Radu Eremia
Concursul anunţat de Ion Ştefan cu trei zile înainte de a părăsi ministerul, suspendat de Cseke Attila, noul şef de la Dezvoltare. FOTO Inquam Photos
Concursul anunţat de Ion Ştefan cu trei zile înainte de a părăsi ministerul, suspendat de Cseke Attila, noul şef de la Dezvoltare. FOTO Inquam Photos

Cseke Attila, noul titular de la Ministerul Dezvoltării, a anunţat că suspendă concursul pus la cale de Ion Ştefan, fostul şef al acestei instituţii, cu trei zile înainte de a părăsi funcţia. Doar pentru 11 din cele 33 de funcţii scoase la concurs de Ion Ştefan va fi dat un examen în următoarele săptămâni, acestea fiind toate legate de programele cu finanţare europeană, adică respectă legislaţia în vigoare.

„În urma analizei necesităţilor existente la nivelul ministerului şi ţinând cont de faptul că bugetul MDLPA pentru anul 2021 nu a fost încă aprobat, responsabilitatea pe care o avem este aceea de a ne încadra în cheltuielile de personal aprobate prin bugetul din anul 2020 şi de a respecta prevederile legale referitoare la organizarea concursurilor în perioada de pandemie. În acelaşi timp, potrivit Legii nr. 500/2002 privind finanţele publice, numărul maxim de posturi aprobat prin legea bugetară anuală nu poate fi depăşit şi, deocamdată, nu cunoaştem care va fi numărul maxim de posturi finanţat prin bugetul ministerului. Astfel, am decis suspendarea concursurilor pentru posturile vacante în cauză din cadrul MDLPA, cu excepţia posturilor vacante din Direcţia Generală Programul Operaţional Regional şi Direcţia Generală Cooperare Teritorială Europeană, structuri care, evident, derulează programe cu finanţare europeană”, a precizat ministrul Cseke Attila, într-un comunicat de presă.

Pe lângă săgeţile voalate către predecesorul său, cu aluzii la nerespectarea legislaţiei în vigoare, actualul şef de la Ministerul Dezvoltării a subliniat faptul că va fi organizat un concurs doar pentru 11 posturi care au legătură cu programele de finanţare europeană, iar că salariile celor angajaţi urmează să fie plătite exclusiv din fonduri europene.

Ion Ştefan, fostul ministru al Dezvoltării, anunţase organizarea unui concurs pentru 33 de funcţii pe 21 decembrie 2020, cu trei zile înainte de a părăsi instituţia, fiind create locuri în minister şi pentru domenii care nu aveau legătură cu programele cu finanţare europeană, adică una din excepţiile din legislaţie în ceea ce priveşte permiterea organizării de concursuri într-o instituţie publică. „Adevărul” a scris în exclusivitate aici.

Grabă lui Ion Ştefan de a face loc pentru noi salariaţi era în totală contradicţie cu modul în care gestionase ministerul, acolo unde încercat în plină stare de urgenţă să reducă numărul angajaţilor de la 1.020 la 765, sub pretextul că mulţi salariaţi erau veniţi pe filieră politică. Până la urmă, reorganizarea ministrului liberal a eşuat. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

costea petre
17.01.2021, 18:36:29

Stefan este dupa chipul si asemanarea celui care conducea guvernul din care era parte. Cam limitat, nu ii statea bine intr-um guvern autentic liberal.

Un cititor
17.01.2021, 19:03:38

...sa intelegem ca PNL-SD-istul Ion Stefan intentiona niste angajari....(concursuri) "Cainii latra...caravana trece!!!" Asta arata ca poporul nu e chiar atat de prost cum il cred ei. Noi asteptam sa dea afara, sa faca economii, sa elimine risipa si specialele, iar pe ei ii doare-c COT, fac angajari................si ne spun ca nu pot da pensiile prostimei, pt ca nu sunt bani. Nu sunt bani dar fac angajari la un stat atat de stufos, dau salarii marite, sporuri, bonusuri etc.....

+2 (2 voturi)
Alex Alex
17.01.2021, 22:56:54

Nu exista bugetari cu salarii "plătite exclusiv din fonduri europene" Legea nu permite acest lucru, ci doar un maxim de 50% din fonduri UE. Pentru ca esti angajat la o institutie de stat din Romania, nu angajat la Bruxelles.

+1 (1 vot)
Un cititor
18.01.2021, 10:29:10

Dealtfel....asta-i cel care si-a pus primul (imediat dupa inscaunare) neamurile in functii publice. A fost prima lui grija. Este cel cu un hectar de casa. Asta ca sa intelegem bine ce ministri au avut si PNL-istii ! Pe langa cel cu tabla...de la care noi asteptam stoparea completa a taierii padurilor, stoparea arderilor ilegale de gunoi, curatarea muntilor de gunoaie din tara asta etc....un mediu mai curat etc....Cand colo .....ce sa vedem....papagalul lucra frumos pe la spate dar pt EL !!! Si nici nu-l dau afara. Se intreaba PNL-istii "oare ce penalizeaza romanii ?! " Oare chiar Ei-PNL-istii nu stiu ce gresesc ?! Ce gresesc intentionat ?! Ba stiu "calca pe morminte" !.....se fac ca ploua. Cred ca acesti 4 ani sunt o eternitate.

Modifică Setările