Pandemie de prostie la politicienii români: cum să colapsezi economia naţională în doar 30 de zile.

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul României şi întreaga clasă politică s-au întrecut în prostie atunci când au decis să ia măsuri ce au indus în populaţie starea de panică. În SUA peste 18.000 de cetăţeni au murit în acest sezon ca urmare a gripei tradiţionale şi doar puţin peste 20 datorită coronavirusului.

La moment în România nu există nici un caz grav de infectare cu noul coronavirus şi nici un deces nu a fost anunţat.

La nivel global, OMS nu a putut ridica nivelul de alertare nici la nivel de epidemie, ce să mai vorbim de pandemie.

Germania, SUA şi Marea Britanie, economii puternice şi în care s-au înregistrat cazuri de coronavirus, iar în unele situaţii chiar decese, nu au luat măsuri cu aplicabilitate naţională ci doar locală, acolo unde s-au identificat focare.

Majoritatea celor care au decedat ca urmare a infestării cu acest virus erau persoane în vârstă. Cei mai predispuşi sunt bătrânii de peste 80 de ani, rata de mortalitate în acest caz fiind mai mare de 15%(ironia face că majoritatea românilor nici nu ating această vârstă, deci coronavirusul ar fi ultima teamă).

Numărul de decese în rândul copiilor este extrem de mic, infim faţă de numărul de victime rezultate din gripă. Pare că cei mici au o imunitate crescută la acest virus (urmăriţi linkul din NYTimes, nu o spun de la mine).

La nivel global puţin peste 100 000 de persoane sunt infectate în 95 de ţări. Cele mai multe persoane infectate sunt în China. Număr mare de persoane infectate există şi în Italia, Coreea de Sud şi Iran.

Majoritatea celor infectaţi nu prezintă nici un simptom de boală. 

Numărul de decese este mai mare la bărbaţi decât la femei, dar acest lucru datorită complicaţiilor asociate precum: consumul excesiv de tutun, tensiunea arterială ridicată şi diabetul de tip 2.

Până acum în SUA s-au înregistrat puţin peste 20 de decese, dar majoritatea victimelor erau bătrâni sau aveau o altă boală asociată. Cu toate acestea în SUA nu s-a luat măsura generală a închiderii şcolilor. Numărul de persoane care au murit în SUA datorită gripei tradiţionale este cu mult mai mare.

Numărul de decese în rândul celor infectaţi este unul scăzut. Oficial în China sub 2% din cei infectaţi au murit, însă în realitate numărul de infecţii declarate oficial de regim este cu mult mai mic decât realitatea, deci rata de deces declarată este mai mare decât cea reală. De asemenea multe persoane infectate nu se prezintă la spital deoarece condiţia lor este foarte bună. În Coreea de Sud, unde se presupune că se declară mai aproape de realitate numărul celor infectaţi, sub 0.7% din cei care au fost depistaţi au şi decedat.

Până la moment rata de multiplicare este de 2,2, adică în medie o persoană transmite boala către alte 2,2 persoane.

Ca şi în cazul gripei tradiţionale persoanele slăbite, bătrânii cu vârsta peste 65 de ani, sunt cele mai predispuse la complicaţii. Majoritatea celor care au decedat aveau asociată o boală cronică.

În SUA în acest sezon de gripă peste 32 de milioane de cetăţeni s-au infectat, 310.000 au necesitat spitalizare şi s-au înregistrat 18 000 de decese din gripa tradiţională. Câte decese au fost din coronavirus? Puţin peste 20.

Cred că datele tehnice sunt suficiente.

Incapabili să conducă o ţară în ultimii 30 de ani, politicienii români au luat la unison decizia să închidă efectiv ţara decât să se confrunte cu o posibilă problemă. De ce au făcut acest lucru? Pentru că informările lor nu vin de la specialişti, ci din presa tabloidă, interesată să adune clickuri şi vizualizări. Dezastrul din Ministerul Sănătăţii din ultimii 30 de ani se reflectă şi în modul de abordare faţă de această mică criză.

În loc să linişească populaţia şi să ia măsuri de pregătire pentru o posibilă criză, reprezentanţii străvechi ai acestui minister au decis că este mai bine să spună cu siguranţă că e nevoie să închidem ţara. Iar aici vorbesc de Raed Arafat, principalul vinovat în cazul în care România, după 30 de zile de stagnare economică, va intra într-o profundă criză. Îmi vine greu să cred că acesta s-a consultat cu specialiştii adevăraţi când a susţinut acest lucru, cât mai mult a spus cu siguranţă ceea ce presa dorea să audă.

Decizia generală de închidere a unităţilor de învăţământ este una catastrofală. Milioane de familii sunt afectate. Copiii lăsaţi acasă trebuie îngrijiţi şi pentru acest lucru părinţii vor fi nevoiţi să stea acasă. Asta înseamnă că din start economia naţională se va înfrâna brusc.

S-au închis şcolile până pe 22 martie. Suntem în faza de început a unei presupuse epidemii. Pe 22 martie cu siguranţă nu va fi mai bine, ci va fi mai rău. Numărul celor infectaţi va creşte şi e posibil să apară şi decese, căci aşa este statistica: nu lasă nimic în urmă. Ce va face guvernul peste două săptămâni, când situaţia nu va fi mai simplă: va continua să ţină şcolile închise? 

La momentul de faţă, în accidente rutiere moare zilnic un număr impresionant de români. De ce? Pentru că politicienii români nu au reuşit să construiască în 30 de ani nişte amărâte de autostrăzi. Şi? A închis cineva şcolile pentru asta? S-au închis primăriile deoarece există pericolul ca angajaţii să moară în accidente rutiere în drum spre muncă?

Dacă se continuă în acest ritm iresponsabil în maxim 30 de zile guvernul liberal al României se va putea lăuda cu ceva ce nu credeam că voi mai putea spune: colapsarea economiei naţionale. Să o pui jos este uşor, îţi trebuie doar multă prostie şi în clasa politică există din plin. Să ridici o economie naţională colapsată în 30 de zile îţi va lua câţiva ani.

Suntem la doar câteva zile de a intra într-o vrie economică ce va antrena atât mediul privat cât şi pe cel de stat.

Cine ar fi câştigătorii unei asemenea crize? Tot cei aflaţi la putere şi care dispun de sume colasale de bani rezultate din acte de corupţie. 

Dragi cetăţeni: spălaţi-vă pe mâini, strănutaţi în batiste căci aşa este civilizat, evitaţi contactul fizic cu persoanele bolnave că aşa este normal să fie şi mergeţi liniştiţi la muncă.

Sursa informaţiilor tehnice este: nytimes.com

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite