Politică

articolul anterior articolul urmator

Parlamentari USR, scrisoare către Guvern: Cer soluţionarea crizei energiei termice din zeci de oraşe DOCUMENT

2
28 Oct 2021 14:53:53
Autor: News.ro

Mai mulţi parlamentari USR, cărora li s-au alăturat doi deputaţi PNL şi un deputat al grupului minorităţilor naţionale, trag un semnal de alarmă cu privire la situaţia furnizării energiei termice în 27 de municipii din România care folosesc sisteme de încălzire centralizată.

Într-o scrisoare adresată Guvernului şi primului-ministru, semnatarii solicită luarea de măsuri urgente necesare pentru asigurarea serviciului public de termoficare pe durata iernii, arată comunicatul de presă al USR.
 
Scrisoarea integrală poate fi accesată AICI
 
Semnatarii scrisorii arată că multe din companiile de termoficare din România sunt în colaps financiar determinat, în mare parte, de creşterea accelerată a preţului la gaze naturale în ultimele luni şi lipsei de investiţii majore în modernizarea instalaţiilor, în anii precedenţi.  Ei spun că în lipsa unor măsuri de ajutor din partea Guvernului, există riscul ca locuitorii oraşelor să rămână fără căladură şi apă caldă în locuinţe, creşe, grădiniţe, şcoli, spitale, etc. 
 
Semnatarii scrisorii propun două soluţii pentru rezolvarea crizei actuale, astfel încât oamenii să poată trece cu bine prin iarnă: 
 
- Acordarea unei subvenţii pentru operatorii de agent termic din oraşele care folosesc un sistem de încălzire centralizat, astfel încât acest serviciu să poată fi livrat în continuare cetăţenilor;
 
- Acordarea unor cantităţi de combustibil primar (gaze naturale) şi/sau alternativ (cărbune, păcură) din rezervele strategice ale statului care să ajute operatorii de termoficare să îşi continue activitatea pe perioada iernii. 
 
În finalul scrisorii, cei 17 deputaţi şi senatori îşi exprimă speranţa că guvernul va lua de urgenţă măsurile necesare în vederea soluţionării problemei asigurării combustibilului necesar încălzirii în cele 27 de oraşe, potrivit sursei citate. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Pisicul Tunetului
28.10.2021, 15:12:38

Astia de la USR sunt anarhistii lui Greta cu Green Deal-ul lor neomarxist....huo!

-6 (8 voturi)
Chad Young
28.10.2021, 18:36:36

Asa cum v-am obisnuit, un grafic live al postarilor antivacciniste de astazi, pe forumurile Adevarul: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Nu de alta, dar ca sa stiti la ce dezinformare va expuneti pe acest forum. Aceste minciuni antivaxx sunt postate in foc continuu, peste tot pe forumuri, Facebook si alte platforme social media. Interesant cum volumul postarilor antivaccin este in scadere de cand acest raport este live, si conturile postacvilor antivaxx sunt sterse intr-o proportie mai mare. Si nu, acest post nu este spam: este o campanie de constientizare.

Modifică Setările