Politică

articolul anterior articolul urmator

Parlamentarii şi-au umflat iar veniturile

36
8 Jul 2017 07:19:35
Mircea Morariu

În primele zile ale lunii martie, la iniţiativa d-lui Călin Popescu- Tăriceanu, preşedintele Senatului României, Parlamentul s-a mai făcut o dată că lucrează, în fapt acoperindu-se pentru a nu ştiu câta oară de ridicol. S-a adoptat o declaraţie care nu serveşte absolut la nimic, o însumare de cuvinte care, vezi Doamne!, ar reafirma rolul şi prestigiul respectivei instituţii.

În luna aprilie, socotind că i-ar fi îngăduit să îşi mai dea o dată în petec, acelaşi fost manechin de la Apaca, un Don Juan cam învechit, un Barbă Albastră care trebuia scos demult la pensie şi de multă vreme evacuat din politica românească nu din pricina nenumăratelor lui neveste, ci din cauza viziunii lui anti-europene şi a afacerilor sale necurate (una dintre ele, desfăşurată în asociaţie cu Liviu Dragnea a fost dezvăluită joi seara de Rise Project), s-a dat iarăşi în spectacol. S-a mai făcut o dată de râsul lumii.

Dl. Călin Anton Popescu-Tăriceanu, un ins despre care avem tot mai multe motive să afirmăm că este un mega-infractor, ne-a lăsat pe toţi cu gura căscată, a stîrnit o justificată revoltă afirmând că „teritoriul şi poporul pot fi pierdute, dar ţara e vie prin Parlament”. Ne-am făcut cu toţii cruce, am scuipat în sân, ne-am spus Doamne păzeşte si iartă, aşa se întâmplă când ai o vârstă şi nu ai bunul simţ de a te retrage la timp din viaţa publică!

Apreciind şi după această a doua boacănă că a mai lăsat loc de încă o partidă de ridicol şi că ar avea dreptul să mai sfideze o dată pe cei care l-au propulsat pentru a nu ştiu câta oară în Parlamentul României, acelaşi ins veşnic umflat în pene a mai făcut miercuri o demonstraţie de tupeu maxim. De neruşinare fără limite. S-a apucat să ne explice cu superioritatea-i de nimic justificată că se declară împotriva populismelor ieftine şi că există toate justificările din lume ca parlamentarilor României nu doar să li se mărească indemnizaţia lunară, ci să le crească şi suma forfetară.

Aceasta însemnând că 485 de inşi vor primi începând de la 1 iulie pe lângă leafa crescută (doar ei, parlamentarii, sunt bugetarii care beneficiază de mega-sumele promise de madame Olguţa ot Craiova, odată cu votarea Legii salarizării) încă vreo 40.000 de lei pe lună. De vreo câteva ori suma pe care o primeau până acum. Bani din care ar urma să îşi plătească telefonul, benzina, birourile parlamentare. Dar şi consilierii şi secretara care pot să le fie rude sau amante. Că au avut ei grijă, aleşii noştri, să rezolve şi chestiunea asta care le provoca înainte inutile dureri de cap şi neplăcute vizite la ANI.

Nimeni nu a avut însă inteligenţa şi prudenţa de a calcula impactul bugetar al acestor noi măsuri. Al pomenilor exclusive şi al gheşufturilor în beneficial parlamentarilor. Ele au intrat în aplicare în pofida faptului că deocamdată bugetul nu le îngăduie.

Nimeni, nici dl. Tăriceanu, nici dl. Dragnea, nici coana Olguţa de la Craiova, nici alţii care teoretic ar trebui să fie responsabili nu s-au gândit ce deficit de imagine le vor aduce acestor indivizi ahtiaţi nu după respect, nu după notorietate, ci eminamente munciţi de obsesia de îmbogăţire vestea că pentru aleşi se vor găsi bani, dar pentru restul populaţiei, nu. 

Vestea aceasta legată de nesimţita mărire a veniturilor şi beneficiilor parlamentarilor României pică într-un moment cum nu se poate mai defavorabil. Ministerul Finanţelor tocmai s-a văzut în situaţia de a admite că încasările bugetare nu sunt în grafic, economişti serioşi spun că ar fi deja create premisele depăşirii deficitului bugetar de 3% convenit cu organismele internaţionale, alţi specialişti de marcă ne previn cu toată seriozitatea din lume că ne-am afla în vecinătatea crizei. O vecinătate pe care fălosul, înţepatul şi gureşul fără limite şi fără decenţă Călin Popescu-Tăriceanu a mai negat-o şi în anul 2008. Unde mai pui că tot în aceste zile s-a scurs în presă ştirea că pentru anul viitor ar fi prevăzute drastice reduceri de posturi în sistemul bugetar. Unii spun că e vorba de 30.000, alţii că ar urma să fie suprimate 100.000 de slujbe.

Despre toate această bătaie de joc nu au suflat o vorbă în fantasticul lor program de guvernare, parlamentarii de toată jena şi demni de tot dispreţul ai coaliţiei PSD-ALDE.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

36 Comentarii

alexandru Zamfirescu
8.07.2017, 07:47:09

desi se stia mai demult, acest expirat mai demonstreaza odata ca nu este decat un b u l a , dar foarte nociv ptr Romania

+5 (5 voturi)
Iulian Arion
8.07.2017, 08:13:03

Orice venit din surse publice sau private trebuie impozitat. Parlamentarii nu platesc impozit de 16% si nici contributii la asigurarile de sanatate, somaj, pensie, asigurarea fondului de salarii, dar beneficiaza de aceste fonduri. Ei se comporta ca niste suverani, inacalcand art 2 din Constitutia Romaniei care stipuleaza ca suveranitatea apartine cetatenilor si niciun grup sau individ nu au voie sa exercite suveranitatea in nume personal. Suveranitatea Articolul 2 (1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum. (2) Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu. Saracia, coruptia, subdezvoltarea se datoreaza acestor uzurpatori ai suveranitatii cetatenilor, care dirijeaza resursele financiare in interesul grupurilor de crima organizata. Impotriva acestor tirani care legifereaza pentru interesul grupului este moral sa se actioneze prin orice mijloace.Din cand in cand, arborele democratiei trebuie udat cu sangele tiranilor si al patriotilor. Ultima data s-a intamplat in decembrie 1989.

+7 (7 voturi)
Aspida
8.07.2017, 08:28:22

. @IA: «…Din cand in cand, arborele democratiei trebuie udat cu sangele tiranilor si al patriotilor. Ultima data s-a intamplat in decembrie 1989.» da, dar… în ’89, scânteia și întreținerea ei – tocmai pentru a exista victime, martiri, spune-le cum vrei, chiar dacă apoi ne-am pricopsit cu o armată de profitori legalizați (armata de «revoluționari») –, prima revoluție din istorie transmisă live a fost ideea și punerea în practică a altora, sprijiniți de-ai «noștri»… profitori la vârf…😠 👿 😡 😵 ♒️🐵 Consecința? = armata de profitori, urmași ai PCR și Secu = parlamentul rușinii naționale 👊… votat periodic 😱

+8 (8 voturi)
Iulian Arion
8.07.2017, 08:32:24

Constitutia prevede obligativiatea TUTUROR cetatenilor la palta taxelor si impozitelor. Parlamentarii nu sunt exceptati! Contribuţii financiare Articolul 56 (1) Cetăţenii au obligaţia să contribuie, prin impozite şi prin taxe, la cheltuielile publice. (2) Sistemul legal de impuneri trebuie să asigure aşezarea justă a sarcinilor fiscale.(ADICA SI VENITURILE PARLAMENTARILOR TREBUIE FISCALIZATE) PARLAMENTARII NU SUNT SUVERANI ci in serviciul cetatenilor: Articolul 69 (1) În exercitarea mandatului, deputaţii şi senatorii sunt în serviciul poporului. , chiar daca acestia le-au delegat autoritatea de a legifera: Articolul 61 (1) Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării. .

+6 (6 voturi)
Iulian Arion
8.07.2017, 08:37:49

Aspida, Este adevarat ce ai scris. Se datoreaza uzurparii suveranitatii cetatenilor de catre parlamentari. Tariceanu Popescu Constantin Anton Calin este constient de aceasta uzurpare cand spune ca noi cetatenii putem pierii. Ei parlamentarii continua sa fie Romania, adica suverani! Aceasi opinie a lui Tariceanu o impartasesc si restul parlamentarilor fosti (Antonescu George Laurentiu,Crin - fost presedinte al Romaniei in luna cand a fost suspendat presedintele in exercitiu)

+5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (36)

Modifică Setările