Parlamentarii USR protestează peste noapte în sala de plen a Camerei Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi parlamentari ai Uniunii Salvaţi România au rămas peste noapte în sala de plen a Camerei Deputaţilor, pentru a protesta printr-o acţiune „sit in” faţă de Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea codurilor penale.

„Cerem abrogarea ordonanţei care dezincriminează abuzul în serviciu, duce la închiderea unui număr mare de dosare penale şi la pierderea unui miliard de euro, prejudiciu adus României de funcţionari publici şi demnitari, se arată într-un mesaj publicat pe contul de Facebook al partidului.

Deputatul Tudor Pop, membru al USR, a motivat acţiunea de protest drept una de solidaritate faţă de oamenii care ies în stradă.

Mesajul lui Tudor Pop:                       

Ştiu că vom fi foarte foarte mulţi oameni în stradă în seara asta. Nu uitaţi că ieşim pentru a apăra statul de drept de abuzurile unui guvern care prin acţiunile sale şi a pierdut orice legitimitate de a reprezenta România. Asta înseamnă, printre altele, un protest paşnic. Nu răspundeţi la provocări, nu încurajaţi violenţa. Nu ne reprezintă şi nu ne va ajuta să reparăm mai uşor ceea cu atâta sârg încearcă să distrugă marea majoritate a clasei politice. Doi: Nu cereţi demisia guvernului. Singurul gest responsabil pe care îl poate face acest guvern de mucava este să-şi asume hoţia de azi noapte şi s-o îndrepte la presiunea străzii şi a noastră. Cereţi ABROGARE. O spun şi o repet aici: nu vrem acum demisia guvernului, nu contestăm legitimitatea alegerilor, vrem doar ca PSD să nu facă din violul României şi a statului de drept normă de funcţionare. După cum aţi aflat noi facem "sit in" in plen, adică un fel de "occupy parlament" în semn de protest şi solidaritate cu voi, cei care sunteţi în stradă. Suntem noi si presa, e perfect legal, cu toate astea, sunt şicane în care suntem ameninţaţi că ni se va stinge lumina. Deocamdată funcţionăm pe lumină de veghe. Închei cu mulţumiri celor celor care au venit azi la balcoanele din plen sa ne susţină boicotul şi cu o mare rugăminte: aveţi grijă de voi şi de România. Miza e chiar viitorul nostru.

Miercuri, PNL şi USR au depus o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, fiind contestată ordonanţa de urgenţă care modifică legislaţia penală. Mai mult, reprezentanţii celor două partide au boicotat, miercuri, evenimentele la care participau parlamentari ai PSD şi ALDE, punctul cuminant fiind întreruperea conferinţei de presă a ministrului Justiţiei, Florin Iordache, autorul ordonanţelor.

USR a cerut oamenilor să fie uniţi în faţa derapajului Guvernului PSD şi a cerut ca orice manifestaţie publică a oricăror opinii trebuie să fie paşnică şi să nu facă în nici un fel uz de violenţă. ”Este dreptul nostru, al tuturor, să ne exprimăm liber opiniile şi să reacţionăm atunci când cei aleşi să reprezinte abuzează de putere şi încearcă să îngenuncheze justiţia”, se arată într-un mesaj al partidului.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite