Parlamentul va audia propunerile de ambasadori ai României pentru mai multe state. Andrei Muraru, propus în SUA şi George Maior, propus în Iordania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Muraru, propus ambasador al României în SUA FOTO: Facebook/ Alexandru Muraru
Alexandru Muraru, propus ambasador al României în SUA FOTO: Facebook/ Alexandru Muraru

Comisiile pentru politică externă ale Camerei Deputaţilor şi Senatului vor avea o şedinţă miercuri, de la ora 13.30, pentru audierea lui Andrei Muraru, propus ambasadorul al României în Statele Unite şi George Maior propus ambasador al României în Regatul Haşemit al Iordaniei.

În total şase candidaţi propuşi ambasadori ai României în diferite state vor fi audiaţi în comisiile parlamentare de specialitate.

Restul de patru persoane propuse pentru acreditare ca ambasadori sunt: Cezar Manole Armeanu - Republica Coreea, care va fi audiat online, Răduţă Dana Matache - Republica Filipine (online),  Alexandrina Livia Rusu – Marele Ducat al Luxemburgului (fizic)  şi Elena Şerbănescu – Republica Tunisiană (fizic).

Pe 4 martie, Ministerul Afacerilor Externe a transmis către comisiile parlamentare de politică externă şi cele pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării o solicitare de audiere, în perioada următoare, a mai mulţi candidaţi pentru poziţia de ambasador al României, în urma aprobării numirii acestora de către preşedintele Klaus Iohannis.

George Maior, fost ambasador al României în SUA, este propus acum pentru Iordania, fostul consilier prezidenţial Andrei Muraru este propus să fie ambasador în Statele Unite, iar Emil Hurezeanu este propus pentru Austria.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite