Parlamentul European. Adina Vălean a primit aviz pozitiv cu unanimitate de voturi din partea Comisiei pentru afaceri juridice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adina Vălean. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Adina Vălean. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Europarlamentarul PNL Adina Vălean, propusă comisar european din partea României pentru portofoliul  transporturilor, a primit, cu unanimitate de voturi, avizul pozitiv al Comisiei pentru afaceri juridice (JURI) a Parlamentului European, for care examinează integritatea candidaţilor pentru funcţia de membru al Comisiei Europene. Comparativ, Rovana Plumb nu a reuşit să treacă de JURI

Adina Vălean a primit avizul pozitiv cu unanimitate: „21 de voturi la zero, fără întrebări suplimentare”, au declarat surse europene pentru CaleaEuropeană.ro. În paralel, Adina Vălean este audiată marţi în comisiile parlamentare reunite de afaceri europene din Parlamentul României, ea fiind însoţită de către premierul Ludovic Orban.

Comisia pentru afaceri juridice din Parlamentul European s-a reunit în şedinţă extraordinară pentru a evalua candidaturile comisarilor propuşi de Franţa (Thierry Breton), România (Adina Vălean) şi Ungaria (Oliver Varhelyi) şi pentru a decide dacă aceştia respectă criteriile de integritate necesare obţinerii avizului pozitiv.

Adina Vălean urmează a fi audiată în Comisia pentru transport şi turism din Parlamentul European, joi, 14 noiembrie, între orele 13:00 – 16:00.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite