Parlamentul reînvie comisia Nana. Termenul de depunere a raportului a fost prelungit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana Băsescu a cumpărat un teren în comuna Nana FOTO Arhiva Adevărul
Ioana Băsescu a cumpărat un teren în comuna Nana FOTO Arhiva Adevărul

Plenul comun al celor două Camere ale Parlamentului au votat marţi prelungirea cu 60 de zile a termenului comisiei care anchetează terenul cumpărat de Ioana Băsescu în comuna Nana.

Decizia a fost luată cu 335 voturi „pentru“, 11 abţineri, 21 voturi „împotrivă“, astfel, comisia de anchetă Călăraşi va avea termen peste 60 de zile pentru depunerea raportului.

Comisia de anchetă privind terenurile din Călăraşi l-au ales pe senatorul PSD Mihai Fifor în calitatea de preşedinte al acestei comisii, în locul lui Eugen Nicolicea, devenit ministru pentru Relaţia cu Parlamentul. Mihai Fifor conduce Organizaţia PSD Craiova şi a fost secretar de stat în Ministerul de Interne.

Ultimul invitat la audieri a fost fostul consilier prezidenţial Adrian Rădulescu, care a refuzat să se ărezinte în faţa membrilor comisiei.

Adrian Rădulescu îşi argumentează decizia de a nu da curs invitaţiei la audieri invocând faptul că instituirea unei obligaţii în sarcina unui cetăţean de a se prezenta pentru a fi audiat în faţa unui organism care nu aparţine autorităţii judecătoreşti contravine dispoziţiilor constituţionale referitoare la justiţie şi la drepturile şi libertăţile cetăţeneşti.

Citeşte şi:

Comisia Călăraşi a început activitatea. Consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu, chemat la audieri. Firea: Noi nu vânăm pe nimeni

Comisia parlamentară care anchetează terenurile de la Nana achiziţionate de fiica preşedintelui, Ioana Băsescu, s-a reunit astăzi, la Parlament, în prima şedinţă. Potrivit social-democratei Gabriela Firea, de lunea viitoare vor începe audierile în acest caz. De asemenea, membrii forului de anchetă vor solicita şi raportul comisiei parlamentare care a investigat activitatea CEC Bank.

Comisia Nana îşi reia activitatea. Adrian Rădulescu, fostul consilier prezidenţial, nu s-a prezentat în faţa parlamentarilor

Senatorul PSD, Gabriela Firea, a declarat că Adrian Rădulescu, fostul consilier prezidenţial, nu s-a prezentat astăzi în faţa Comisiei care anchetează terenul cumpărat de fiica preşedintelui Traian Băsescu, deşi i-au fost trimise două invitaţii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite