Parlamentul României în 200 de grafice şi tabele: sinteza Politoscop

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa Poporului

O analiză sociologică a structurii Parlamentului actual (legislatura 2016-2020) cu datele extrase din profilurile oficiale ale parlamentarilor: demografice (vârste şi sexe), educaţie (domeniile studiilor, tipurile instituţiilor, doctorate, cunoaşterea limbii engleze şi a altor limbi etc.), profesii (tipologiile posturilor, domeniile, nivelurile de specializare etc.), valoarea parlamentarilor pe piaţa muncii (nepolitice) şi multe altele.

Atât grafice sintetice, cât şi liste cu ierarhii nominale. De asemenea, comentariile specialiştilor în recrutare la citirea CV-urilor parlamentarilor.

Un raport de peste 200 de pagini, pe care îl puteţi descărca prin linkul de mai jos, util în egală măsură alegătorilor, dar şi analiştilor şi capilor din partidele politice. Aceştia au pentru prima dată la îndemână o radiografie completă care le permite atât o analiză comparativă de ansamblu a concurenţei, transversală, cât şi una individuală. Iar celor care susţin că e multă impostură în Parlamentul României, le oferim cu drag studiul, ca să-şi susţină spusele.

O analiză similară va fi facută şi noului Parlament, imediat ce vor fi afişate informaţiile oficiale cu privire la profilurile noilor parlamentari. De asemenea, vor fi făcute analize comparative între legislaturi pe toţi indicatorii disponibili. Va fi interesant, de pildă, să comparăm nivelurile educaţiei deputaţilor din 2016 cu cei din 2020 în cadrul aceluiaşi partid, sau domeniile din care vin. Dacă vom reuşi să finanţăm extinderea studiilor noastre, vom analiza şi profilurile parlamentarilor din alte ţări, spre a le compara cu cele de la noi.

Informaţii detaliate pe fiecare cameră a Parlamentului, precum şi multe alte informaţii şi analize gasiţi pe site-ul proiectului Politoscop, www.politoscop.ro.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite