Partid istoric, în căutare de lider cu anvergură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Buşoi şi Ludovic Orban, liberalii care şi-au depus candidaturile pentru şefia PNL. FOTO Mediafax
Cristian Buşoi şi Ludovic Orban, liberalii care şi-au depus candidaturile pentru şefia PNL. FOTO Mediafax

Fostul ministru liberal Ludovic Orban şi secretarul general interimar Cristian Buşoi şi-au depus moţiunile de candidatură la şefia PNL. În timp ce Orban a fost înconjurat de lideri de filiale din întreaga ţară, Orban a mizat mai mult pe sprijinul filialei bucureştene, dar şi pe sprijinul unor vechi liberali ca Teodor Atanasiu sau Dan Motreanu.

Ludovic Orban şi Cristian Buşoi şi-au depus ieri moţiunile (proiectele) pentru şefia PNL. Primul care a mers la sediul central din Aleea Modrogan a fost Ludovic Orban, însoţit de lideri din ţară, precum Mircea Hava (Alba), Ilie Bolojan (Bihor), Gheorghe Falcă (Arad), Răducu Filipescu (Călăraşi), Iulian Dumitrescu (Prahova) sau Adrian Veştea (Braşov). „Am depus proiectul de moţiune cu numele «Partidul Naţional Liberal, Forţa Dreptei». Am alături de mine o echipă de oameni serioşi, de caracter, puternici, oameni care au reuşit în competiţiile electorale, oameni care fac cinste PNL“, a declarat Ludovic Orban, candidat achitat în primă instanţă în dosarul în care e acuzat de DNA că şi-a folosit influenţa în scopul obţinerii unor foloase necuvenite. 

Fostul ministru al Transporturilor  a subliniat că e susţinut de preşedinţii a 27 de organizaţii care au semnat moţiunea după ce au consultat baza partidului, „nu de capul lor“.  De asemenea, alături de Ludovic Orban au mai venit deputaţi sau senatori din organizaţii în care preşedintele de filială şi-a manifestat susţinerea pentru Cristian Buşoi:  Robert Sighiartău, Mara Calista sau Laurenţiu Leordeanu.

„PNL – forţa viitorului“

În a doua parte a zilei şi-a depus moţiunea de candidatură şi secretarul general interimar Cristian Buşoi. Echipa acestuia a ales să organizeze conferinţa de presă după modelul Orban, pe scările sediului central, cu toate că iniţial evenimentul fusese pregătit pentru sala principală a sediului. Buşoi a fost însoţit de Teodor Atanasiu (prim-vicepreşedinte PNL), Dan Motreanu (prim-vicepreşedinte PNL) şi Mugur Cozmanciuc (preşedinte PNL Neamţ). „Trebuie să decidem încotro merge PNL. PNL are nevoie de schimbare, are nevoie de direcţie. Cred că trebuie să ieşim din cutie, trebuie să deschidem ferestrele şi să ne uităm spre electorat. Dacă PNL nu se schimbă, nu va putea învinge PSD, iar PSD va câştiga tot şi PNL nu va mai conta“, a declarat autorul moţiunii „PNL – forţa viitorului“.

Buşoi a evitat să răspundă câte organizaţii judeţene îl susţin, dar a precizat faptul că moţiunea sa a fost semnată de o sută de oameni care joacă un rol important în partid. Primul semnatar al moţiunii e Crin Antonescu, politician absent de la eveniment, fiind urmat de Teodor Stolojan (europarlamentar), Nicolae Robu (primarul municipiului Timişoara), Daniel Buda (europarlamentar), Adina Vălean (europarlamentar) şi Marian Petrache (preşedintele CJ Ilfov).  

Buşoi, „aproape la nivelul Brătienilor“

Unul dintre susţinătorii lui Buşoi a fost şi senatorul Leon Dănăilă, cel care a afirmat că secretarul general interimar al PNL se va ridica la nivelul Brătienilor. „Cred că va reuşi şi de această dată cu susţinerea noastră să-l aducem la un nivel foarte ridicat, mă refer la faptul că PNL a fost înfiinţat în anul 1875 şi a avut conducători de bază - fraţii Brătianu, Rosetti, Vernescu care s-au situat la nivelul cel mai înalt. Sper ca domnul Buşoi, sunt sigur aproape, că va ajunge la nivelul acestora, va aduce România pe noi făgaşuri de progres şi civilizaţie“, a subliniat Dănăilă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite