Politică

articolul anterior articolul urmator

Partidul Ecologist cere interzicerea lui George Soros pe teritoriul României: „Este un personaj odios“

23
23 Nov 2020 10:58:08
Autor: Dan Anghel
Miliardarul George Soros
Miliardarul George Soros

Partidul Ecologist Roman solicită interzicerea intrării miliardarului George Soros în Romania si anchetarea tuturor entităţilor care au beneficiat de finanţare din partea acestuia.

”De foarte multi ani George Soros este un personaj odios, urat in tara in care s-a nascut, Ungaria, acolo unde indezirabil si acuzat public de Viktor Orban pentru implicarea in influentarea alegerilor. Evreu de origine, George Soros este indezirabil si in Israel, tara stramosilor sai. Presedintele american Donald Trump a prezentat numeroase dovezi ale modului in care George Soros a finantat actiuni de sprijinire a unor politicieni, de ordinul zecilor de milioane de dolari SUA, sume care nu erau considerate ca fiind cheltuieli electorale, fiind derulate prin vasta retea de ONG-uri pe care le controleaza.

Cele mai multe organizatii neguvernamentale implicate in blocarea proiectul de exploatare cu cianuri de la Rosia Montana au beneficiat de fonduri substantiale de la Fundatia pentru o Societate Deschisa (Fundatia Soros), unele fiind finantate aproape in exclusivitate de aceasta fundatie. In acelasi timp, printr-o firma de-a sa, George Soros a cumparat un pachet de actiuni de la societatea care detinea licenta de exploatare. A vandut pachetul de actiuni si, dupa ce protestele prelungite au produs o scadere semnificativa a valorii actiunilor, a rascumparat pachetul de actiuni.

Exploatarea aurifera pe baza de cianuri de la Rosia Montana ridica doua probleme deosebit de grave. Pe de o parte, este vorba de potentiala deteriorare ireversibila a mediului inconjurator - aer, apa, sol, adica de o exploatare irationala a resurselor minerale, iar pe de alta parte, de favorizarea pentru exploatarea resurselor minerale ale Romaniei exclusiv de catre entitati externe, fara nici un beneficiu pentru romani carora le raman doar costurile si pagubele", se arata într-un comunicat semnat de Dănuţ Pop, preşedintele PER.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

23 Comentarii

Popa Pius
23.11.2020, 11:10:27

Să nu uităm că de curînd Ecologiștii s-au pricopsit cu o groază de ciume roșii, de hoți, parșivi și mincinoiși.

+19 (19 voturi)
Sorin Ionascu
23.11.2020, 11:11:44

Eu zic ca mai bine se interzice acest partid, asa-zis "ecologist"; de fapt e cumva ecologist, ca a reciclat o multime de gunoaie ale politicii romanesti, mai ales ex-pesedisti "de va(r)za", care nici macar acolo nu-si mai aveau locul. Din pacate, a fost o reciclare cu rezultate proaste si care nu a reusit sa neutralizeze reziduurile toxice.

+19 (19 voturi)
Mihai
23.11.2020, 11:18:38

Eu am fost bursier la CEU, universitea facuta de el la Bubapesta! Si a fost frumos si productiv! Ma mir cum un ziar cum e Adevarul publica asemenea articole!! dar daca PSD, inca comanda!! aa sa fie!

+17 (21 voturi)
Bolsevicul
23.11.2020, 11:22:37

A ajuns și PER precum PNȚCD, o adunătură de ciurucuri. Față de ăștia, PSD par progresiști!...

+12 (12 voturi)
costea petre
23.11.2020, 11:33:54

Acesti ciocoflenderi din acest partid sunt o adunatura de indivizi confuzi, pe de o parte acuza fundatia ca a subminat exploatarea aurifera de la Rosia Montana, pe de alta parte critica ei insisi acest proiect. Ce o fi in capetele lor?!

+6 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (23)

Modifică Setările