Politică

articolul anterior articolul urmator

Partidul care nu se vrea partid. O propunere modestă

20
8 Mar 2017 20:02:58
Mihnea Dumitru

20 Comentarii

Stefanescu Marian
8.03.2017, 21:05:07

Comentariu considerat abuziv.

Iulian Arion
8.03.2017, 21:13:48

Mihnea, Se numeste democratie participativa. Votezi reprezentantul, dar il si poti revoca, tot prin vot. Izvorul de drept este in art.2 al Constitutiei Romaniei. Cetatenii, Poporul, Votantii sunt suverani. Asta scrie in Constitutia Romaniei. Programul politic. Asta e! Tot ce propui celorlalti ca proiect de prosperitate comuna, formeaza o parte din politica. Diversele politici de dezvoltare sunt pentru oameni. Oamenii nu trebuie inregimentati in ideologii. Daca unii adera la ideologii, este problema lor. Ne respectam in ceea ce ne este comun.

+3 (3 voturi)
Lacunza Rosemary
8.03.2017, 21:22:31

# iulian arion Trebuie sa mutam muntii si sa deschidem ochii oamenilor. Democratia reprezentativa si-a epuizat resursele si necesitatea. Trebuie sa trecem la Democratia Directa, participativa, dupa model elvetian. Primul pas ar fi dizolvarea parlamentului prin decizia poporului ! Aceasta adunatura de lichele si borfasi, demagogi iporiciti si inepti NU REPREZINTA poporul roman, ci abjectia minora, josnica a acestuia. Facem o petitie cu 5 milioane de semnaturi si cerem DIZOLVAREA PARLAMENTULUI si inculparea lui Tarficeanu pentru abuzul functiei de sef al Senatului ILEGAL. Cerem si respectarea deciziei Suveranului de la 2007.

+4 (4 voturi)
Lacunza Rosemary
8.03.2017, 21:14:33

Citeam in CV ul dumitale ca esti fan SF. Asa este ! Altceva ?

-2 (2 voturi)
Iulian Arion
8.03.2017, 21:29:26

Pentru a prezenta interes pentru oameni, trebuie sa avem un program de dezvoltare, de a genera bunastare pentru cetateni. Un sistem informatic si de vot electronic este esential democratiei participative. Altfel, ar trebui sa fim comunitati de cel mult 300-400 de membri. Sistemul informatic este indispensabil, de care societatea nu se poate lipsi, pentru asigurarea transparenei fiscale. Oamenii vor sa stie cati bani se colecteaza, cum sunt utilizati, de catre cine. In prezent aceste sisteme sunt posibile, unele exista. Sunt sabotate din interior prin desele schimbari legislative. Cand schimbi formularele de raportare fiscala, cam de doua ori pe ani, aplicatiile software trebuie actualizate. Aceste actualizari costa mult, genereaza intreruperi, creaza probleme pana oamenii se instruiesc. In administratia centrala este un haos, pentru ca functionarii nu sunt instruiti. De multe ori renunta sa le mai foloseasca. As da exemplu cazul APIA (Agentia de Plati si Interventii in Agricultura). Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a comandat la una din firmele lui Ghita o aplicatie software. Acesta nu a dat specificatiile de program. Mai intai a platit 8 milioane de lei si apoi au venit softistii sa ceara specificatiile de program. Pentru ca acea aplicatie nu era necesara, functionarii au ridicat din umeri. Nu ei au comandat asa ceva. Inlaturat de la guvernarea Ponta, a abandonat si proiectul. Maurul isi facuse treaba. Ghita avea banii in cont! Autoritatea Nationale de Reglementare in domeniul Tehnologiei Informatiei trebuia sa impuna ca regula comercializarea doar a aplicatiilor software care au trecut cu succes procesul de Verificare si Validare (V&V process).