Păruiala Elenelor: EBA o acuză pe Udrea de sabotaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena Băsescu a acuzat-o în mod direct pe Elena Udrea că sabotează candidatura lui Cristian Diaconescu la alegerile prezidenţiale. Udrea spune că „doamna Băsescu“ nu este bine informată.

Elena Băsescu, fiica cea mică a preşedintelui, a acuzat-o pe Elena Udrea, preşedintele PMP,  şi, totdată, şefa sa de partid, că împiedică organizaţiile din teritoriu să strângă semnăturile necesare pentru candidatura lui Cristian Diaconescu, prezidenţiabilul oficial al PMP.

„Doamna Ruxandra Dragomir se preface că nu ştie despre ce este vorba: organizaţiile au «probleme» în a strânge semnături pentru Cristian Diaconescu deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru“, a scris EBA, pe pagina sa de Facebook, făcând trimitere la o declaraţie a Ruxandrei Dragomir, preşedintele Organizaţiei de Femei a PMP şi apropiată a Elenei Udrea. Atacul este cu atât mai surpinzător cu cât Elena Udrea şi Elena Băsescu se afişau împreună la toate evenimentele partidului.

Potrivit Ruxandrei Dragomir, Diaconescu ar avea probleme în strângerea de semnături, până în prezent reuşind să adune doar 7.000 din cele 200.000 de semnături necesare pentru înscrierea în competiţia electorală. „Din păcate, oamenii nu îl văd foarte popular - probabil că seriozitatea şi faptul că a făcut parte din alte partide politice. Oamenii vor ceva nou, ceva care să se identifice cu viziunea lui Traian Băsescu şi care nu l-a trădat pe Traian Băsescu“,comenta Ruxandra Dragomir, la Realitatea Tv, adăugând că Elena Udrea ar fi mai potrivită decât Diaconescu pentru a candida din partea PMP la alegerile prezidenţiale.

„Doamna Băsescu a primit un mesaj greşit“

Invitată ieri la emisiunea „Evenimentul Zilei“, Elena Udrea a respins acuzaţiile lansate de fiica cea mică a preşedintelui, potrivit cărora i-ar pune beţe în roate lui Cristian Diaconescu, şi i-a trimis acesteia o înţepătură privind implicarea sa în partid. „Părerea mea este că din faptul că doamna Băsescu, fiind mai departe de partid, nu a fost prezentă la şedinţe, cineva i-a transmis un mesaj greşit. Apar tot felul de intoxicări în care unii dintre colegii noştri cad în capcană “, a spus, în replică, Udrea.

În mediul politic, s-a vehiculat imediat ideea că, prin mesajul postat de Elena Băsescu, vorbeşte, de fapt, Traian Băsescu. Însă Elena Udrea a susţinut că părerile exprimate de Elena Băsescu nu coincid, automat, cu cele ale tatălui său, cel care a şi semnat, de altfel, pentru candidatura lui Cristian Diaconescu la Preşedinţie, în semn de susţinere. „Dacă oricine ar fi spus asta şi nu purta numele Băsescu, asta nu conta. Eu am să vă rog să faceţi o distincţie între ce poate să spună preşedintele Traian Băsescu şi dânsul poate să spună oricând ce doreşte să spună şi ce spune Elena Băsescu. Elena Băsescu este o altă persoană, chiar dacă este fiica preşedintelui. Doi la mână, din respect faţă de tatăl ei, de preşedintele Traian Băsescu, nu o să comentez aspectul acesta“, a comentat liderul PMP.

Întrebată dacă se pune problema ca Elena Băsescu să fie exclusă din PMP, Udrea a negat categoric. „Doamne fereşte! Relaţia mea cu Elena Băsescu este o relaţie de 10 ani. Nu se pune problema“, a încheiat Udrea subiectul legat de familia prezidenţială.

Diaconescu nu e bătut în cuie

Totuşi, Udrea nu exclude posibilitatea ca actualul candidat, Cristian Diaconescu, să fie schimbat cu o altă propunere, în caz că nu se strâng semnături suficiente. „Tehnic şi legal este posibil, dar eu nu-mi permit să scriu pe Facebook pentru că am o răspundere de ce va face acest partid în toamnă. Noi am avut şi astăzi o întâlnire de lucru la partid şi candidatul este domnul Diaconescu. Au fost colegi care au vorbit de lipsa de notorietate a domnului Diaconescu. Dacă vom avea un scor slab va fi de vină doamna Udrea. Nu s-au raportat toate semnăturile, dar am înţeles că nu suntem în target. Sunt atentă ca soluţia să fie şi cea mai bună. Pe măsură ce vom avea o analiză mai precisă şi opiniile cât mai multor colegi, vom şti care este poziţia partidului PMP şi vom discuta cu preşedintele Traian Băsescu“, a mai afirmat Udrea.

Prima împunsătură a Elenei Băsescu dateazăde acum câteva zile, atunci când deputatul PMP, Florin Secară, un apropiat al Elenei Udrea, a a anunţat conducerea PMP că demisionează din partid. „Din păcate pentru cei care conduc Partidul Mişcarea Populară....“, a fost comentariul Elenei Băsescu, însoţit de cererea de demisie a lui Secară. Atunci, Elena Udrea nu a avut nicio reacţie.

„EBA a discutat cu Traian Băsescu“

Analistul politic Radu Magdin crede că Elena Băsescu nu ar fi opinat pe pagina sa de Facebook fără consimţământul preşedintelui Traian Băsescu. „Cred că vedem pentru prima dată apariţia unor tabere clare la nivelul PMP. Elena Băsescu nu ar fi avut această reacţie dacă nu ar fi discutat cu preşedintele Traian Băsescu în prealabil. În momentul de faţă, tot PMP ar trebui să se strângă în spatele lui Cristian Diaconescu pentru că este şi opţiunea lui Traian Băsescu, primul care a semnat pe lista de susţinere a candidaturii. Dacă PMP vrea să fie cu adevărat continuatorul politicilor lui Traian Băsescu, şi nu doar un partid care să aibă o existenţă meteorică în politică, este important să-l urmeze până la capăt“, spune Magdin.

Dezertări în serie la PMP

La începutul lui februarie, PMP se lăuda cu faptul că a reuşit să strângă15 parlamentari. Scorul mic de la europarlamentare obţinut de PMP le-a şters însă entuziasmul multora care credeau în reuşitele unui proiect nou. Astăzi, preşedintele PMP, Elena Udrea, primeşte câte o demisie la interval de câteva zile. Ultimii care au părăsit formaţiunea condusă de Elena Udrea sunt doi deputaţi sprijiniţi de aceasta pentru a obţine funcţii în partid. Deputaţii Florin Secară şi Florin Gheorghe au fost aleşi vicepreşedinţi ai PMP la primul Congres al formaţiunii din 7 iunie, pentru ca în mai puţin de două luni să declare că nu se mai regăsesc în proiectul politic girat de preşedintele Traian Băsescu. Tot în iarnă, conducerea partidului anunţa şi intrarea liberalului Aurel Niculae în PMP, care de câteva zile se află în UNPR. Tonul plecărilor a fost dat imediat după Congresul din şapte iunie de fostul ministru de Externe, Theodor Baconschi, care a ratat drumul din mai către Parlamentul European, şi de Adrian Papahagi, înfrânt de Elena Udrea în competiţia pentru şefia PMP.

Taxat de ANI

Deputatul Marin Anton, vicepreşedinte al PMP şi un apropiat al Elenei Udrea, a fost declarat incomaptibil de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pentru că timp de şapte luni a deţinut şi calitatea de titular al unei întreprinderi individuale. În ciuda deciziei ANI, Anton spune că nu va demisiona din PMP şi că va contesta hotărârea ANI în instanţă.

Citeşte şi:

Udrea: Doamna Băsescu, fiind mai departe de partid, a primit un mesaj greşit. Din respect pentru tatăl său, nu voi comenta

Preşedintele PMP, Elena Udrea, spune că probabil Elena Băsescu a primit un mesaj greşit cu privire la procesul de strângere de semnături pentru candidatura lui Cristian Diaconescu, din moment ce nu participă la şedinţele partidului.

Elena Băsescu o acuză pe Udrea că interzice filialelor PMP să strângă semnături pentru candidatura lui Cristian Diaconescu la Preşedinţie

Elena Băsescu susţine, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că organizaţiile PMP au „probleme“ în a strânge semnături pentru candidatul la prezidenţiale Cristian Diaconescu „deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru“.


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite