Politică

articolul anterior articolul urmator

„Patrulaterul roşu” se întoarce

10
4 Nov 2014 19:46:38
Sorin Bocancea
„Patrulaterul roşu”  a fost denumirea dată de presă pentru colaborarea politică dintre PDSR, PRM, PSM şi PUNR în 1992
„Patrulaterul roşu”  a fost denumirea dată de presă pentru colaborarea politică dintre PDSR, PRM, PSM şi PUNR în 1992

În turul doi lucrurile sunt pe faţă: s-a refăcut „patrulaterul roşu”, asemenea celui din 1992. Atunci, erau PDSR, PRM, PUNR şi PSM. Acum sunt PSD (fosul PDSR), PRM, UNPR (aceleaşi litere inversate ale PUNR, aceeaşi mentalitate) şi, în lipsă de PSM, PRL. Că Tăriceanu numai liberal nu mai poate fi socotit; Tudor Mohora i-ar putea da lecţii de liberalism.

Pentru cine a avut ochi să vadă, direcţia PSD a fost clară: antieuropenism şi protejarea infractorilor la adăpostul unui discurs autohtonist, specific PRM, cu „mândria de a fi român”. Am văzut în seara alegerilor ce mândri ne-au făcut în Europa de faptul că suntem români. Să fie la ei această mândrie!

Avalanşa de minciuni prăvălită asupra noastră de doi ani şi jumătate s-a înteţit în campania electorală, când premierul şi candidatul Ponta (deci, amândoi!) a vorbit de creştere economică în timp ce suntem în recesiune, când a vorbit de suplimentarea secţiilor de votare în diaspora când, de fapt, a fost reducere şi blocare provocată etc. Cu cifrele şi realităţile în faţă, minciuni turnate fără nicio reţienere.

Patrulaterul roşu s-a întors. La 25 de ani de la Revoluţie, asistăm la o a treia mobilizare pentru restauraţie. La Revoluţie, s-a schimbat regimul, dar a fost o restauraţie prin faptul că la putere au ajuns nu tinerii, ci „dejiştii” înlăturaţi de Ceauşescu pe motiv de colaborare cu Moscova. În 1992, vechii tovarăşi s-au întâlnit la guvernare sub siglele celor patru partide. Degeaba trăncăne Vadim Tudor că nu a fost niciodată la guvernare; a fost, a avut miniştri până în 1996, când a venit la putere CDR.

Acum, se pregăteşte o a treia restauraţie: acelaşi tip de discurs, minciună şi aroganţă senină, cu o Moscovă tot mai vindicativă în zonă. Să fie vreo datorie a candidatului patrulaterului roşu faţă de bunicul ilegalist, bun colaborator al lui Nicolschi, de care nu vrea să vorbească?

Ce umbre urâte au aceşti bunici! Priviţi spre nepoţii lor! 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Filon Aurel
4.11.2014, 21:05:23

Nu uitati ca in "patrulater" intra si UDMR-ul format majoritar din fosti comunisti si urmasii lor !

+9 (9 voturi)
miron miron
4.11.2014, 22:12:00

Cea mai spectaculoasa intoarcere e a lui Vadim, s-a intors la ciocoi, arma sa din primul tur impotriva ciocoilor. Tariceanu, odata chiar primul-ministru, a ajuns sa fie pe post de ministru fantoma. Patrulaterul s-a inchegat in toata splendoarea, lipsesc doar minerii...

+11 (11 voturi)
Utilizator Adevărul
4.11.2014, 22:21:26

Comentariu considerat abuziv.

Lian Berthold
4.11.2014, 22:45:26

Era pentagonala roțșe, lipsește din enumerare Partidul Democrat Agrar (PDAR) al lui Victor Surdu ....

+3 (3 voturi)
Paun Al
4.11.2014, 23:23:45

Nu este nici un patrulater ..este promotia de elita a fostilor nomenclaturisti .. cu cativa din vechii profesori de "formare a omului nou ' , cu o "inalta constiinta socialista "... cu rol decorativ.

+8 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările