Paul Brummmell: În România sunt 14% femei în Parlament, în Marea Britanie 23%, iar în Rwanda 64%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Brummel, ambasadorul britanic
Paul Brummel, ambasadorul britanic

Doar 14% dintre deputaţii români sunt femei, în timp ce în Marea Britanie sunt 23%, iar în Rwanda sunt 64%, a spus ambasadorul britanic, Paul Brummell, adăugând că cel mai îngrijorător este că nu există dovezi privind o mişcare care să ducă la îmbunătăţirea situaţiei.

"Dacă ne uităm la camera inferioară a Parlamentului, România are numai 14% femei, în timp ce în Marea Britanie suntem la 23%. În Rwanda, 64% dintre membrii camerei inferioare a Parlamentului sunt femei! Bine lucrat, Rwanda", a spus marţi amnasadorul Marii Britanii la Bucureşti, la conferinţa "Prezenţa femeilor la nivel de conducere creşte performanţa companiilor", organizată de Professional Women’s Network România.

Diplomatul britanic a mai spus că cel mai îngrijorător lucru în România, din acest punct de vedere, este că nu sunt prea multe dovezi că există o mişcare pozitivă, lucrurile fiind mai degrabă dominate de stagnare.

Paul Brummell a mai spus că situaţia din România este destul de complexă pe tema inegalităţii de gen şi a discriminării. "În unele arii, cum ar fi administrarea publică cred că cifrele sunt relativ mai bune decât în alte ţări din Europa, dar sunt destul de multe de făcut în continuare. În alte arii, România este destul de slab plasată, spre exemplu, femeile din Parlament", a delcarat diplomatul.

Ambasadorul a mai spus că Marea Britanie are o abordare "voluntară" a acestei probleme, în timp ce alte ţări au ales o strategie bazată pe cote. Diplomatul a subliniat că este foarte important modul în care femeile ajung în posturi de conducere în companii, nu doar atingerea unor obiective.

"Avem încă din 2011 o serie de rapoarte anuale concentrate pe situaţia femeilor în board-uri şi pe nivelul progresului pe care Marea Britanie îl face. În primul raport, din 2011, femeile reprezentau doar 12,5 la sută din board-urile celor mai mari 100 de companii din Marea Britanie. Până în 2014 procentul a ajuns la 22,8 la sută, iar potrivit ultimului raport care a ieşit cifra este de 26%. Ne-am stabilit o ţintă mai ambiţioasă pentru 2020, ca o treime din board-urile celor mai importante companii britanice să fie femei", a spus ambasadorul britanic.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite