Politică

articolul anterior articolul urmator

PCM Covasna: „Afirmaţia premierului Ponta faţă de arborarea steagului secuiesc este revoltătoare“

4
20 Feb 2013 16:02:10
Autor: Sebastian Zachmann
Liderul PCM Covasna s-a arătat indignat de afirmaţiile premierului Victor Ponta
Liderul PCM Covasna s-a arătat indignat de afirmaţiile premierului Victor Ponta

Liderul PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, spune că afirmaţia premierului Victor Ponta, potrivit căreia FIDESZ face campanie şi de aceea a fost arborat steagul Ţinutului Secuiesc pe Parlamentul Ungariei, este „revoltătoare“, precizând că Guvernul ungar susţine doar interesele comunităţii maghiare.

„Afirmaţia premierului Victor Ponta, conform căreia FIDESZ face campanie şi din acest motiv a fost arborat steagul Ţinutului Secuiesc pe Parlamentul Ungariei este revoltătoare. Vreau să-i amintesc domnului premier Ponta că steagul Ţinutului Secuiesc a fost arborat pe Parlamentul Ungariei şi în noiembrie 2010, cu ocazia şedinţei Consiliului Naţional Secuiesc, care a avut loc în clădirea Parlamentului Ungariei“, a spus preşedintele PCM Covasna.

Potrivit acestuia, acţiunea nu face parte din campania electorală a FIDESZ, ci reprezintă doar susţinerea dezideratelor maghiarilor de către Guvernul Ungariei.

„FIDESZ nu din motive electorale a arborat steagul Ţinutului Secuiesc. Cer şi eu edililor din judeţ să arboreze pe faţada primăriilor drapelul Ţinutului Secuiesc“, a afirmat preşedintele PCM Covasna.

Premierul Victor Ponta consideră că gesturile oficialităţilor ungare privind steagul secuiesc sunt „provocări“ bazate pe o problemă de politică internă a ţării vecine şi că minoritatea maghiară „nu are nevoie să fie folosită de cei de la Budapesta“, adăugând: „Eu vreau să fim foarte inteligenţi“.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Liliana-Daniela Sabau
20.02.2013, 17:49:32

Daca acest "domn"si-ar arbora acest steag in propria-i casa nu ar fi nimic de semnalat,dar ca toti maghiari care au niscai functii politice sau publice uita cu desavarsire ca este cetatean roman de etnie cum vrea muschii lui si este obligat(sau putem sa-l obligam sa respecte legile acestei tari care le-a permis(prea multe)dealungul anilor....iar dupa cum si-a exprimat clar ambasadorul ungariei la Bucuresti..ar putea participa la schimbarea CONSTITUTIEI TARII NOASTRE(in raspuns corect ar fi sa schimbam si noi constitutia ungariei asa cum ne place noua......ce spuneti,comentati sau nu.Ar fi mai normal sa va vedeti de treaba voastra, de hortystii vostri si sa va aduceti aminte cate maceluri ati facut in Ardealul nostru..sau poate a-ti uitat trista istorie.A-ti fost venit in Ardeal ca chiriasi si peste noapte doriti imperios sa devaniti proprietari..Puneti-va pofta in cui si atarnati-o la lacul balaton...sau in vestita pusta ungara.

Peter Kozma
20.02.2013, 19:16:20

Ardealul vostru cum ar apartine Kongo Angliei

Fanica Neagu
21.02.2013, 00:21:01

@ PK Se declara (ca neam), secui dar vorbesc limba ungureasca(acasa) . Acum vor ca (si) romanii sa invete ungureste si salariile lor mai mari pentruca sunt in tara lor. Te crucesti ce de pretentii. Din partea mea pot sa-si puna drapelul si pe WCurile publice.... nu spun mai departe ca mi-e rusine ( de cu,,motz,,)

Vak Ond
20.02.2013, 18:59:55

sabau este un nume de renegat convertit din familie ungureasca, zis croitoru, astia sunt cei mai josnici si parsivi,ca sa dovedeasca atasamentul lor la natiunea noua,latra mai bine ca romanii adevarati, care sunt deja vindecati din boala asta si ura asta ce etalezi tu!!

Modifică Setările