PDL propune ca, pe viitor, la CCR să fie numiţi magistraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga
Vasile Blaga

PDL Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, duminică, că democrat-liberalii vor propune ca, atunci când un judecător al Curţii Constituţionale îşi încheie mandatul, să fie propus un magistrat de către CSM sau ICCJ.

„Vom cere şi celorlaltor formaţiuni politice ca, atunci când un judecător îşi încheie mandatul actual, indiferent de cine este propus, să fie propus un magistrat de a cărui probitate morală şi profesională să nu se îndoiască nimeni. (...) Ar fi bine să ne adresăm în acest sens atât CSM, cât şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie“, a precizat Blaga, subliniind că nu se referă la judecătorii Curţii Constituţionale care sunt în timpul mandatului.

Potrivit preşedintele PDL, acest lucru se poate face numai printr-un consens al clasei politice, cel puţin până la revizuirea Constituţiei.
„Noi nu suntem USL, noi suntem PDL, noi nu ne propunem schimbarea regulilor jocului în timpul jocului. Avem o Constituţie care trebuie respectată.

În acest moment există în exerciţiu aceşti judecători şi ei vor rămâne până îşi încheie mandatele. Dar propunem ca pe viitor, până când vom modifica noi Constituţia, să acţionăm toate forţele politice în sensul pe care vi l-am spus. (...) Prin bun simţ. Nu este nevoie să fie schimbat niciun proiect de lege. Un acord tacit între grupurile parlamentare“, a conchis Vasile Blaga.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite