PDL vrea ca Ponta şi membrii Guvernului să se prezinte şi în faţa deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
camera deputatilor

Grupul deputaţilor PDL face un apel către preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea,  pentru a stabili o zi, o dată pe lună, în care premierul şi membrii Guvernului să fie prezenţi în plen, pentru trei ore, timp în care să răspundă întrebărilor parlamentarilor.


„Grupul Parlamentar al Partidului Democrat Liberal solicită Preşedintelui Camerei Deputaţilor stabilirea unei zile, o dată pe lună, în care premierul şi membrii Cabinetului să răspundă personal întrebărilor şi interpelărilor adresate direct sau formulate în scris de către parlamentarii opoziţiei într-un interval orar de trei ore, în cadrul unei şedinţe speciale de plen, în afara celor patru şedinţe de luni consacrate prezentărilor şi răspunsurilor la interpelări“, se arată într-un comunicat PDL.

PDL propune modificare regulamentului Camerei Deputaţilor în scopul unui mai bun control al Parlamentului asupra Guvernului.

„Este una dintre formele de control parlamentar asupra Executivului şi el trebuie exercitat şi uzitat în sprijinul cetăţenilor. Grupul Parlamentar al PDL propune modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor, în sensul stabilirii unei Zile a Guvernului în care prezenţa membrilor acestuia să fie obligatorie pentru a dezbate împreună cu deputaţii din opoziţie subiectele şi temele de interes naţional şi local", se mai arată în comunicat.

Pe data de 2 septembrie,la început de sesiune parlamentară, liderul PNL, Crin Antonescu,  a propus schimbarea Regulamentului de funcţionare a Senatului. Motivul? Preşedintele Camerei superioare a Legislativului intenţionează să-l aducă obligatoriu pe premier la tribuna Parlamentului, pentru a le vorbi dirtect aleşilor, iar acţiunea să poarte numele de „Ora premierului“.

„Am un proiect pe care doresc să-l iniţiez, de modificare a Regulamentului Senatului. Ca să vă dau câteva exemple, pentru mai multă dezbatere în Parlament, cu un dialog Guvern-Parlament, în cazul nostru Senat, mai intens, şi formalizat de pildă cu o oră a primului-ministru în Senat în fiecare lună. Cu formula care este prezentă în multe alte parlamente din UE cu raportori pe proiectele de lege la comisii şi cu alte astfel de lucruri“, a sunat propunerea lui Antonescu.

Materiale pe aceeaşi temă:

Antonescu visează inutil să-i facă program lui Ponta

Ponta: „N-am prieteni dictatori, ca alţii prin Siria. Antonescu: „Victor mă are pe mine, că în afară nu“

Ponta: „Rog Parlamentul să ducă bătălia cu abuzurile preşedintelui“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite