Pe mute, pe Calea Dreptei!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
florin citu - catalin drula foto mediafax

Moţiunea PSD. Poate o moţiune să nu se amestece în lupta internă din partidele aflate la guvernare? Cum schimbă moţiunea raportul de forţe în PNL? Ca să aibă şanse e mai bine înainte sau după Congresul PNL? Merge Ludovic Orban până acolo încât să voteze împotriva propriului guvern?

Guvernul Cîţu sparge tiparele politice şi trezeşte neîncredere în 80% din populaţie, conform sondajelor de opinie. Poate un premier ajuns contra-exemplu şi lipsit de suport popular să-şi păstreze funcţia doar din raţiuni interne de partid?

Sunt întrebări ale celor preocupaţi exclusiv de PNL. Pentru cei relaxaţi  sunt evidente câteva adevăruri.

1. O moţiune e o tăvăleală pentru Guvern şi premierul său.

2. USRPLUS ar puncta decisiv să asiste la un Congres liberal la care cele mai mari şanse le-ar avea un premier demis. Varianta moţiunii înainte de Congresul PNL. 

3 USRPLUS ar puncta decisiv sâ pice un premier abia instalat în fruntea partidului partener cu care a avut a avut mai multe divergenţe decât obiective comune. Varianta post-Congres PNL. 

4. Miniştrii USRPLUS au probleme serioase. Cătălin Drulă a rămas pe câmp cu trenul şi nu-l mai cauta nimeni de la Iulian Dumitrescu. Cristian Ghinea, ZERO lei şi angajamente păguboase pentru România. Ciprian Teleman doarme şi vrea să se aşeze mai confortabil. Vlad Voiculescu nu se împacă să lucreze prin reprezentanţi. O reînnoire prin schimbarea de premier e preferabilă unei remanieri.

5. Moţiunea de cenzură ar sluji liberalilor doar în situaţia unei victorii a lui Ludovic Orban, cu un Florin Cîţu neclintit în convingerea că face parte din  echipa câştigătoare.

6. Florin Cîţu a lăsat adversarii fără posibilitatea de a alege. Ca să-şi umfle muşchii, Florin Cîţu a lovit în stânga şi în dreapta. Când nu mai au nimic de pierdut, unii sunt deja decişi. 

7.Congresul oricărui partid trebuie să fie o reinventare. Când trendul este descendent, dacă la Congres nu se reuşeşte o schimbare de direcţie, războiul este pierdut.

Legendă: Sistemul politic romanesc este excesiv de personalizat. În neo-marxism, obiectivele de grup sunt esenţiale. Persoanele sunt doar unităţi de clasă.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite